Elmondjuk, hogy tudod mikró nélkül is elkészíteni.

Vigyél egy kis plusz ízt a rágcsálásba, és soha többé nem akarsz már sima vajas-sós pattogatott kukoricát enni!

A legtöbben egyszerűen csak bevágják a mikróba a készen kapható – előre fűszerezett zacskós kukoricát, pedig ennél sokkal jobb a tűzhelyen elkészíteni a rágcsát. A tűzhelyen történő pattogtatáshoz egyszerűen csak egy nagy mély, vastag aljú serpenyő szükséges, amibe beleszórjuk a kukoricát, és teszünk hozzá olajat (pl. kókuszolajat, ami nem hevül túl) is. Fontos, hogy lassú tűzön kezdjük pattogtatni, és amikor elkezd kinyílni, akkor tegyünk rá egy fedőt, különben szanaszét fognap repülni a szemek. Folyamatosan rázogassuk a tűz felett, hogy minden mag kinyíljon és egy se égjen oda. Hallani fogjuk, amikor már nem pattog több (nagyon mókás hangja van).

Amikor még forró a kukorica, tehetünk rá sós vajat, ez meg fog olvadni, vagy sózhatjuk, de elkészíthetjük hozzá az alábbi különlegesebb fűszereket is:

Tamari szósz: a japán konyha gluténmentes ételízesítője szójababból készül. Öntsél a vajhoz ebből a szószból, keverd el, majd permetezd a kukoricára.

Olívaolaj, parmezán, füstölt paprika: érdekes kombinációnak hangzik! Egyszerűen ebben forgasd meg a kipattogzott szemeket.

Adjunk a luxusnak: a szarvasgomba olaj és a parmezán keveréke nem olcsó, de nagyon finom! Csak egy pici olajat használj a vajjal összekeverve, mert nagyon karakteres, intenzív íze van.

Fahéjas cukor: édes ízek kedvelőinek ajánljuk, hogy az olvasztott fajra szórjanak fahéjas cukrot!

Juharszirup-bacon: külön-külön imádjuk őket, izgalmasan hangzik ez a keverék! Süssük meg a bacont, pattogtassuk ki a kukoricát szokásos olajjal, majd locsoljuk meg juharsziruppal, sózzuk és a tetejére halmozzunk bacont!

Mézes-barna popcorn: barníts meg ¼ csésze vajat és keverd el 1/4 csésze mézzel, majd öntsd a popcornhoz. Jól keverd el a szemeket, és a végén sózd meg.

Hagymás popcorn: a sós ízek kedvelői mindenképpen próbálják ki, hogy tejfölt elkevernek nagyon apróra vágott hagymával (még jobb, ha snidlinget használunk) és ebben a szószban forgatják meg a kipattogott szemeket.

Forrás: www.treehugger.com