Nincs, aki ne szeretné az ananászt. Aki nem konzerves ananászt vásárol, hanem egész gyümölcsöt, mindenképpen tegyen egy próbát a gyökereztetésével, megéri!

A gyökereztetéshez először is kell egy szép, egészséges ananász.

Éles késsel vágjuk le a leveles üstököt. Erős, határozott mozdulattal csavarjuk le a leveles részt. Szedegessük le az alsó leveleket. Ekkor máris láthatóvá válnak az apró gyökérkezdemények! A gyökerek alatti felesleges sárga gyümölcshúst metsszük le. Az így előkészített leveles üstököt pár napra tegyük félre száradni.

Ananász Ananász

Ezt követően két lehetőségünk is van a gyökereztetés folytatásához:

1. Az üstököt egy pohár vízbe állítva gyökereztessük ki. A poharat napos, meleg helyre állítsuk, a vizet pedig gyakran cseréljük. Kb. 3 hét elteltével ültessük el cserépbe a kigyökeresedett növényt.

2. Az üstököt homok és virágföld keverékébe ültessük el. Öntözzük meg, a cserépre pedig a meleg, párás klíma biztosításához húzzunk zacskót. Az új hajtások megjelenéséből fogjuk látni, hogy sikerrel jártunk, a növény kigyökeresedett!!

Ilyen egyszerű, no ki vág bele?