Az idei tél legütősebb ötlete: pálinkás hógolyó!

A hidegben is felmelegít.

Ha eddig azok közé tartoztál, akik úgy vélik, hogy a havas telet csak a gyerekek élvezhetik a szánkózás és hógolyózás miatt, akkor most ideje lesz újragondolnod ezt a dolgot. A legújabb őrület ugyanis pillanatok alatt a felnőttek kedvence lett!

A szezon legütősebb havas finomsága egy gasztronómiával foglalkozó férfi, bizonyos Peter Callahan fejéből pattant ki. Annyira egyszerű, hogy nem is értjük, miért nem jutott már korábban nekünk is eszünkbe.

Bár az eredeti változat kifejezetten erre a célra készített jeget használ, szerintünk bátran lehet próbálkozni a frissen esett hóval is (persze ne piszkosat szedjünk, és ne koszos helyről gyúrjunk gombócokat).

Az elkészítés pedig pofonegyszerű: készítsünk pálinkás poharak köré hógolyókat, fagyasszuk le az egészet, hogy megkeményedjen, majd távolítsuk el a poharat és a helyére öntsünk röviditalt. Az eredeti recept vodkát használ, de mi inkább a pálinkára szavazunk! Szívószál segítségével kortyolgassunk a felmelegítő itókából.

Fptó: Peter Callahan

Forrás: www.countryliving.com