Hosszú nyári estéken nincs is jobb egy hangulatos grillezésnél.
Vendégeket is gyakran hívunk ilyenkor, hogy még tartalmasabban, vidámabban teljen az este.
Csokorba gyűjtöttük a klasszikus grillételeken túl a kevésbé gyakoriakat is, hogy könnyű legyen összeállítani az aktuális menüt. Vigyázat, a gyűjtemény megtekintése következményekkel járhat! ?
A mindig nyerő grillezett hús. Különféle pácolásokkal, fűszerezéssel tehetjük változatossá.
Csiga. Vagyis a kolbász szépen feltekerve nem csak kicsit különlegesebb látványt nyújt, de sütés közben praktikus is, hiszen sokkal könnyebb megfordítani vagy levenni a tűzről.
A csirkeszárny egy kis mártással feldobva is Jolly Joker lehet.
Kicsit többet kell vele dolgozni, mint az előzőekkel, de megéri. Ráadásul közös program is lehet a nyársak összeállítása. Készülhetnek hússal, kolbásszal, szalonnával, de még akár vegetáriánus változatban is.
Igazán finomra sülnek a nyílt tűzön a darált húsból készült húspogácsák. Nagyszerűek hamburgerként tálalva is.
A finom, ropogós sültoldalasnak nincsen párja.
Halat célszerű a megfelelő eszközbe helyezve sütni.
Igazán ínyencek rákocskákat is sütögethetnek.
A sült császár is mennyei.
A különféle zöldségeket – például spárgát – tekerjük baconbe!
A burgonya még finomabbra sül, ha szalonnát teszünk mellé vagy friss zöldfűszeres tejföllel nyakonöntjük.
A cukkinit fűszerezzük, a paprikát pedig egészben dobjuk a rácsra.
A töltött zöldségek is készülhetnek így.
A kukoricát sem csak főzni lehet. Különféle fűszerekkel megszórva pedig egészen különleges lesz.
Végül a gyerekek örömére süssünk egy kis pillecukrot!
További ötletek itt: Ne főzd, grillezd! – Fergeteges kukoricareceptek egyszerűen
Kifejezetten ínyenceknek pedig: Finom falatok szöcskéből – a legíncsiklandóbb rovarreceptek