Íme a legújabb trend: mézeskalácsos chiamagos puding

Finom, fűszeres, egészséges.

chiamagos-puding-1Fotó: Emilie eats

Ebben a pudingban benne van minden, amit kívánhatunk: a fahéj és a szegfűszeg illata, a karácsony hangulata és a chiamag egészségre gyakorolt kiváló hatása. Nem csoda, hogy egyre szedi áldozatait, ráadásul desszertként és reggeliként is megállja a helyét. Arról már nem is beszélünk, hogy a karácsonyi hizlaló édességek dömpingjében felüdülést jelent egy olyan finomság, ami a súlyunkra is ügyel! Elkészítése pedig 5 perc. Kezdhetjük?

Hozzávalók

  • ¼ bögre chiamag
  • 1 bögre nem tejalapú tej (pl. mandulatej vagy rizstej)
  • 2 teáskanál  melasz
  • 1½ teáskanál juharszirup,
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál őrölt gyömbér
  • ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
  • egy csipet só

chiamagos-puding-3Fotó: Emilie eats

Elkészítés

Egy közepes tálba öntsd össze a chiamagokat és a tejet, és keverd el jó alaposan. Add hozzá a melaszt, a juharszirupot, a fűszereket és a sót. Keverd jól el, teljesen csomómentesre. Tedd a hűtőbe éjszakára vagy legalább 6 órára. Jó étvágyat!

chiamagos-puding-4Fotó: Emilie eats
chiamagos-puding-2Fotó: Emilie eats

chiamagos-puding-5Fotó: Emilie eats