Itt az őszi befőzés: eljött a zöldségből készült lekvárok ideje!

Különleges csemege készülhet répából, sütőtökből vagy akár céklából is.

Ezekből a zöldségekből finom lekvárokat főzhetünk. Ráadásul amellett, hogy az elkészült lekvárok finomak és különlegesek, még gyorsan és egyszerűen el is készíthetők.

5 kipróbált receptet hoztunk:

Egy narancsos, fahéjas, gyömbéres répalekvár kóstolásának valószínűleg még azok sem tudnak ellenállni, akik egyébként nem kimondottan rajonganak a répa ízéért.

Lekvár répából… Tényleg? De tényleg?

Rögtön a répa után egy újabb gyökérzöldség, a cékla, melyből egy kis narancs hozzáadásával szintén pompás lekvárt főzhetünk. Elsősorban húsokhoz, kacsasült vagy sajtok mellé ajánljuk.

Hihetetlen ízeket hozott ki a narancs a céklalekvárból

Ha a cékla és a narancs mellé egy kis csokoládét adunk hihetetlenül finom nyalánkság lesz a végeredmény.

Narancsos céklalekvár csokoládéval boldogítva

Az ősz egyik jellegzetes szereplője, a sütőtök is remek lekvárok alapja lehet. Egy önmagában is nassolható, fehércsoki és sütőtök társításából létrejövő csoda receptjét hoztuk:

Fehér csokis sütőtökkrém, ami kicsinálja a nutellát

Kicsit már az őszi és téli ünnepekre hangolódva előkerülhetnek a mézeskalácsokat oly finommá varázsoló fűszerek, hiszen ezek jól illenek a sütőtökhöz – szintén lekvárban.

Mézeskalácsos sütőtöklekvár 10 perc főzési idővel