Nyugodtan hihetsz a szemednek!Hiánypótló: ugye neked is ez jut először eszedbe a rózsaszín ananászról? Nos, már nem kell tovább vágyakozni, a különleges gyümölcs megérkezett.

https://www.instagram.com/p/BUiUbh-A84B/

Tulajdonképpen már 2005 óta folyt a gyümölcs nemesítése, de csak most került olyan forgalmazó, amelyik piacra dobja a genetikailag módosított, valóban lenyűgözően egyedi, pink ananászokat. A gyümölcsök megkapták az engedélyt, hogy a kosaradban landoljanak, ha valamivel feldobnád a kerti bulikat, nyári összejöveteleket.

Ezeket az ananászokat arra nemesítették, hogy kevesebb enzimet termeljenek, így az enzimek kevesebb likopint alakítanak át sárga béta-karotinná. A likopin az a színanyag, ami a paradicsomot és a görögdinnyét pirossá teszi, így fogyasztásra teljesen alkalmas, biztonságos.

https://www.instagram.com/p/BO6RtbUgT2Y/

A rosé névre hallgató, halvány rózsaszín húsú ananász állítólag édesebb is, mint hagyományos rokona.

Ugye, hogy nem nehéz ezeket az ananászokat elképzelni valami színes koktél mellé?

Forrás: CountryLiving