Ne puhítsd hetekig: itt a gyors mézeskalács receptje

Nem kell sokáig dobozban tárolnod ahhoz, hogy puha legyen!

Türelmetlen konyhatündérek mézeskalácsa ez. Rövid idő alatt megvan, amint kihűlt, máris díszíthető, de pucéran is nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • 2 tojás
  • 1 dl méz
  • 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 púpozott teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • csipet só

Az elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 °C-osra (alsó-felső sütési mód), gázsütőn ez kb. a 2-es fokozat. A hozzávalókat alaposan összekeverjük és puha tésztává dolgozzuk. Lisztezett felületen (nem kell sajnálni a lisztet) kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk és már jöhetnek is a formák: rénszarvas, fenyőfa, csillag – kinek mi a kedvence.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 10 perc alatt megsütjük. Ne tovább – még ha kivételkor nyersnek is tűnik -, mert pár perc múlva már eléri a megfelelő állagot.

mezeskalacs03

Ha kihűlt, cukormázzal dekorálhatjuk (nálunk most a Pokémon GO a menő, úgyhogy pokélabdák és rénszarvas pikachuk készültek). Jó étvágyat!

mezeskalacs02

És ha mindezzel segíteni is szeretnél: Töltsd fel süteményed képét az Instagram-ra, lásd el a #sutitadok hashtaggel és képenként máris 100 Ft-tal hozzájárultál az Autistic Art Alapítvány működéséhez. Bővebben a kezdeményezésről itt olvashatsz, az eddig feltöltött fotókat pedig itt tekintheted meg: https://www.instagram.com/explore/tags/sutitadok/

Vélemény, hozzászólás?