Nincs többé szomjazó vagy kiszáradt fűszernövény a konyhában

Ezekkel a praktikus önitatókkal hosszabb időre előre gondoskodhatsz kedvenc fűszernövényedről.

Időnként megfeledkezel a növényeid öntözéséről, vagy egy pár napos, esetleg hosszabb utazás után hazaérve szépen zöldellő fűszernövények helyett kókadt, kiszáradt növények fogadnak a lakásban, akkor nézd ezt az egy egyszerű megoldást!

Amire szükség lesz:

  • annyi üveg, ahány növény számára szeretnél “itatót” készíteni.
  • pamutfonal
  • aceton(os körömlakk lemosó)
  • gyufa
  • nagyobb, lapos tál
  • hideg víz
  • csiszolópapír
  • hálószövet vagy géz
  • föld az ültetéshez

Így készül:

A tisztára mosott üvegekről eltávolítjuk a címkéket, fóliákat és papírokat. Azon a részen, ahol vágást szeretnénk ejteni rajtuk, pamutfonállal néhányszor körbetekerjük.

A fonalat az acetonnal alaposan átitatjuk, majd ezt a részt hevítjük.

Hevítést követően az üveget gyorsan hideg vízbe mártjuk.

Az üveg vágáskor keletkezett éles szélét a sérülések elkerülése érdekében csiszolópapírral átdörzsöljük.

Az üveg felső részét fejjel lefelé fordítva az alsó részébe helyezzük.

Fogunk egy darab pamutból készült szövetet, melynek a közepéhez egy darab pamutfonalat erősítünk. Ezt belehelyezzük az üvegbe és már jöhet is a növény.

Az alábbi videóban lépésről lépésre követhetjük ennek menetét – több más, érdekes és hasznos trükk mellett:

Wine down with these 7 clever hacks! 🍷

Wine down with these 7 clever hacks! 🍷

Közzétette: Blossom – 2017. november 1.

Így biztosan sokáig eléldegélnek a növények anélkül, hogy megsínylenék, ha elfeledkezel róluk!