Egyszerű, pofonegyszerű ötletek.

1.

Nagyon bosszantó tud lenni, amikor a vaj túl kemény ahhoz, hogy kenni lehessen. De hát mégsem hagyhatjuk elől, hiszen akkor meg megromlik…Íme a megoldás: melegíts fel egy pohár vizet a mikróban, majd öntsd ki belőle. Tedd a vajat a meleg pohár alá, így az pikk-pakk megpuhul!

Főzés tippek

2.

Készíts majonézt házilag! Nagyon egyszerű és sokkal de sokkal finomabb. 1 tojássárgájához nagyjából 100 ml (olíva)olaj szükséges, valamint ízlés szerint némi cukor, só és mustár.

3.

Az egyik leggyakrabban elkövetett baki főzés közben, amikor túl sok húst teszünk egyszerre az edénybe, így az kemény és száraz lesz. Ha porhanyós, omlós falatokra vágyunk, hagyjunk elegendő helyet a szeletek között.

Főzés tippek

4.

A krumplipürét mindig meleg tejjel készítsük!

5.

Túl sok tojást kell egyszerre megfőznöd? Tedd be őket a sütőbe!

Főzés tippek

6.

Ha hal a menü, szervírozzuk citrom karikákkal. Semmi sem hozza ki jobban az ízét!

7.

A vágódeszka alá tegyünk törölközőt, így nem fog csúszkálni.

Főzés tippek

8.

Ne süssünk soha semmit extra szűz olívaolajban! Magas hőmérsékleten füstölni kezd, ami sem az ízének, sem az egészségednek nem jó.

9.

Úgy ellenőrizheted a tojás frissességét, hogy óvatosan beledobod egy edény vízbe. Ha lesüllyed egészen az aljára akkor a legfrissebb, míg ha fennmarad a tetején akkor jobb, ha már nem használjuk fel.

Főzés tippek

10.

Az éppen elkészült húst szerencsésebb pihentetni egy kicsit, mielőtt tálaljuk.