Üdítően finom nyári italok görögdinnyéből!

Ne csak a tányérra, a pohárba is tegyél belőle.

Kevés hűsítőbb és finomabb dolog van a nyári melegben a görögdinnyénél. Ne csak szeletelt formában gondolj rá, hiszen italokba is kerülhet!

Mutatunk 3 isteni dinnyés italt!

1. Görögdinnyés vodkás jégkása

  • 4 bögre görögdinnyehús, héj és magok nélkül
  • kb. 1 dl sima cukorszirup (ez cukorból és vízből készülő, sűrű szirup)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 bögre vodka
  • 1 dl dinnyelikőr
  • 4 citrom

Konyhai robotgép segítségével pürésítsük a dinnyét, majd a pürét jégkockatartóban fagyasszuk le. Legalább 4 órán keresztül hűtsük, és ezzel egy időben hűtsünk be poharakat is. Egy turmixgépbe tegyük a jégkockákat, a szirupot, a citromlevet, a vodkát, a dinnyelikőrt, és turmixoljuk jól össze. Öntsük a hűtött poharakba és díszítsük citrommal.

Fotó: www.deliciousobsessions.com

2. Görögdinnyés limonádé

  • kb. 700 g felvágott, héjnélküli, kimagozott görögdinnye
  • 1 citrom belseje, héj nélkül
  • 3⁄4bögre friss citromlé
  • ½ bögre méz
  • 1 ½ bögre hideg víz
  • 1 citrom, vékony karikákra vágva

Pürésítsük a görögdinnyét konyhai robotgép segítségével. Egy szűrő vagy gézlap segítségével szűrjük át egy tálba a pürét (a sűrű részre nem lesz szükségünk), igyekezzünk minél több levet kinyerni. Az így kapott dinnye levéhez tegyük hozzá a citromot.

Egy másik tálban keverjük össze a citromlevet és a mézet, amíg az utóbbi fel nem olvad. Ezt a keveréket tegyük a dinnyeléhez, majd a vizet is öntsük hozzá. Hűtsük le jól, és tálaljuk jégen, citromszeletekkel!

Fotó: Baby Kato/food.com

3. Dinnyés sangria

  • 1 üveg fehérbor, hűtve
  • 1 ½ bögre friss dinnyelé
  • 1 bögre szénsavas ásványvíz
  • ½ bögre citromverbéna szörp (citromfű szörp is lehet)
  • 1 vékonyra szeletelt citrom
  • 1 vékonyra szeletelt őszibarack
  • 1 vékonyra szeletelt nektarin
  • 1 bögre szőlő
  • 15 citromverbéna levél (citromfű is lehet)
  • Zúzott jég

Egy nagy kancsóban öntsd össze a bort, a dinnyelevet, a szénsavas vizet és a szörpöt. Tedd hozzá a citrom-, őszibarack-, nektarinszeleteket, a szőlőt, és a leveleket. Finoman keverd össze! A poharakat töltsd meg zúzott jéggel, és öntsd rá az italt. Tálald azonnal!

Fotó: www.recipestonourish.com

Forrás: www.mnn.com