A világ minden részén fantasztikus dolgokra készülnek az építészek.

A modern építészet ma már elképesztő dolgokra képes. Látványos felhőkarcolók, lélegzetállító szerkezetű épületek nőnek ki a földből újra és újra. Az alábbi tervek pedig tényleg minden képzeletet felülmúlnak! Nehéz elképzelni, hogy talán néhány éven belül már ilyen futurisztikus házakban fogunk lakni, dolgozni.

Lakhta Központ, Szentpétervár

Lakhta Központ, SzentpétervárFotó: http://lakhta.center/ru/

Ez a 87 szintes felhőkarcoló a Finn öböl partján a Gazprom hivatalos bázisaként épül. Európa legmagasabb tornya még a moszkvai felhőkarcolóknál is magasabban fog az égbe törni.

Dubaji Tornyok — A Lagúnák

Dubaji Tornyok — A LagúnákFotó: http://www.tvs-design.com/

Hamarosan az 5 km2-es homokos területen lélegzetelállító, hatalmas komplexum épül, kikötőkkel, fantasztikus kilátással, és új felhőkarcolókkal.

Pikkelyes Torony, Zhuhai, Kína

Pikkelyes Torony, Zhuhai, KínaFotó: http://www.rmjm.com/

Két folyó találkozásánál épül ez a 100 méter magas kilátótorony. Enyhén spirális vonalvezetésű, és leginkább egy halra hasonlít az alakja. Éppen ezért a külseje alumíniumból készült „pikkelyekkel” borított.

Táncoló Sárkányok, Szöul

Táncoló Sárkányok, SzöulFotó: http://www.eastnews.ru/

Szöul üzleti negyedében két torony várható: az egyik 88, a másik 77 emeletes lesz, kívülről pedig úgy fognak majd festeni, mint pikkellyel borított sárkányok. A pikkelyek a valóságban ablakok lesznek.

Végtelen Város, London

Végtelen Város, LondonFotó: http://www.sure-architecture.com/

Igen szokatlan és természet-közeli projektet terveznek Londonban. A rámpaszerű szintek egy üreges átriumot vesznek majd körbe. És ami a legfontosabb, nagy zöldfelületeket, parkokat, függőkerteket is terveztek az épületre.

Végtelen Ház, Sydney

Végtelen Ház, SydneyFotó: http://infinitybycrowngroup.com.au/

Mint egy ház a jövőből. Új luxuslakások, drága éttermek, letisztult vonalak.

Európa Spirál, Brüsszel

Európa Spirál, BrüsszelFotó: http://pierpaolopresta.blogspot.hu/

A hely és a névválasztás szimbolikus, természetesen az Európai Unió székhelyére utal. A projekt célja megmutatni a tagállamok közötti kapcsolatot, és az egyes országok kulturális értékeit.

Az Álmok Városa Hoteltorony, Makaó, Kína

Az Álmok Városa Hoteltorony, Makaó, KínaFotó: http://www.zaha-hadid.com/

Az új 5-csillagos, 40 szintes hotel tervezője a legendás Zaha Hadid volt. Ez a név már önmagában garancia arra, hogy a világ egyik leglenyűgözőbb épülete van készülőben.

Bionikus Torony ’Lava,’ Abu Dhabi

Bionikus Torony ’Lava,’ Abu DhabiFotó: http://www.l-a-v-a.net/

Ennek a felhőkarcolónak a tervezésében nem pusztán építészek, de biológusok is részt vettek! Az együttműködés során a kiindulópontot egy fa szerkezet adta.

Bionikus Város, Shanghai

Bionikus Város, ShanghaiFotó: https://en.wikipedia.org/

100 000 ember lakhelye lesz ez a város-torony, ami 15 éven belül megépül. Az egyedülálló konstrukciójú épület ellenálló lesz a tűzvésszel, földrengéssel, árvízzel, hurrikánnal szemben. A szerkezet alapja egyébként egy ciprusfa. Még a legerősebb szél sem tesz kárt majd azokban a kis membránokban, amik borítják.