A receptek többsége előír valamilyen fűszernövényt, amely különleges ízt kölcsönöz az ételnek és még finomabbá teszi azt.

Igazi élmény, izgalmas vállalkozás, ha saját magunk termelhetjük meg a friss fűszernövényeket a konyhai felhasználásra. Összehasonlíthatatlanul más, mintha üzletben vásárolnánk, nem igaz?

Képzeljük csak el, milyen érzés, mikor minden szükséges fűszernövényből van otthon egy-egy cseréppel, és csak le kell csípnünk belőlük egy kevéskét főzés közben. A növények cserepei pedig egyszerűen és nagyszerűen a konyha díszeivé válhatnak, hiszen ki-ki megtalálhatja a neki legjobban tetsző anyagú, nagyságú, formájú és színű darabokat.

A függőleges fűszerkerttől a falra vagy ablakra szerelhető, illetve a mennyezetről alácsüngő növénytartókig számtalan lehetőség közül választhatunk, hogy egy kis zöldet csempésszünk a konyhánkba. Minél nagyobb a rendelkezésünkre álló szabad tér, annál több helyet szentelhetünk egy szemet gyönyörködtető fűszerkert megalkotásának. Ne feledjük azonban, hogy az apró fűszerkertek divatja is ismét hódít! Hiszen elég egyetlen ablakpárkány, fali polc vagy nagyobb tálca egy több cserépből álló kertecskének!

Ha a szokatlan, meglepő megoldásokat részesítjük előnyben, ültethetjük a növényeket rendhagyó növénytartókba: műanyag palackokba, teáscsészékbe, befőttesüvegekbe, kannákba, kis vödrökbe, hogy csak egy párat említsünk a számtalan lehetőség közül.

Következzenek tehát az inspirációnak szánt fotók, amelyekből értékes ötleteket meríthetünk!

Fűszerkert a konyhában
boxwoodclippings.com

Fűszerkert a konyhában
www.bhg.com

Fűszerkert a konyhábanmakeit-loveit.com

Fűszerkert a konyhában
twotwentyone.net

Fűszerkert a konyhábanourcozycubbyhole.com

Fűszerkert a konyhábanhgtv.com/design/rooms/kitchens

Fűszerkert a konyhában
zakustom.com

Fűszerkert a konyhábanblog.aprilandmay.com

Fűszerkert a konyhában
designsponge.com

Fűszerkert a konyhában
hgtvgardens.com

Fűszerkert a konyhában
forums.thenest.com

Fűszerkert a konyhábanhomedit.com/plant-stands

Fűszerkert a konyhábanwisecribz.com

Fűszerkert a konyhábanhgtv.com/design-blog

Fűszerkert a konyhábanalls.speedyfinder.net