Koccintsunk a nyugodt éjszakáért!

Az év híre, mondhatnánk erre a kutatási eredményre – annyi biztos, hogy örvendetes információ a vörösbor rajongóinak. Két pohár bor lefekvés előtt segít az elalvásban, és még a súlyvesztésben is a Washingtoni Állami Egyetem és a Harvard Orvosi Iskola tudósai által végzett vizsgálatok szerint.

Az ok pedig az, hogy a vörösborban található egy vegyület, amit rezveratrolnak hívnak, és a fehér zsírt átalakítja (egy olyan változattá, amely sokkal könnyebben égethető el a szervezet számára). Ennél is meglepőbb, hogy a tanulmány – amely 20 000 nő bevonásával készült, az elmúlt 13 évben – azt állítja, hogy azok a nők, akik 2 pohár bort megittak naponta, 70 %-os valószínűséggel nem küzdöttek túlsúllyal.

Eddig oké, de miért lényeges, hogy a bort este igyuk?? Azért, mert a rezveratrol segít az étvágy visszaszorításában is, ami azt jelenti, hogy egy-két pohárka után nem valószínű, hogy kiesszük a hűtőt az éjszaka közepén.

Azt még eláruljuk, hogy ha valaki nem borrajongó, és nem hajlik az esti iszogatásra,akkor az áfonya, az eper és a szőlő is remek rezveratrol forrás lehet.