3549 hupikék törpikének öltözött ember kellett a világrekordhoz

Tényleg mindig vidámak.

Fittyet hányva a járványügyi helyzetre 2020. március 7-én 3549 ember gyűlt össze Franciaországban, hogy megdöntsön egy 2019-ben felállított Guinness-rekordot.

A felvételeket látva rögtön kitalálhatjuk, hogy a hupikék törpikének öltözött emberek a ’legtöbb hupikék törpike jelmezes ember egy helyen’ világcsúcsát szerették volna megdönteni.

Le plus grand rassemblement de Schtroumpfs au monde

En réunissant 3500 femmes et hommes, maquillés en bleu et coiffés de l'iconique bonnet blanc, la commune de Landerneau (Finistère) a battu le record du plus grand rassemblement de Schtroumpfs… au monde! ? ⤵

Közzétette: Le Figaro – 2020. március 8., vasárnap

Törpilla, Törpapa, Tréfi és a többiek láthatóan jól érezték magukat a landerneau-i karneválon. A belga karikaturista, Peyo még 1958-ban kreálta a gombaházakban lakó figurákat, akik később a képregényekből készült rajzfilmek révén világhírnévre tettek szert.

A rekordkísérletben résztvevők fehér nadrágban, kék pólóban, kékre festett arccal és a jellegzetes alakú fehér sapkában jelentek meg. A korábbi rekord felállítása, amelyet Németországban jegyeztek, 2762 résztvevővel zajlott.

Forrás: www.upi.com