Kikelet az ajtón, virág a párnán.

A zsákvászon anyag népszerűsége töretlen, köszönhetően sokoldalúságának, könnyű használatának. Annyi, de annyi minden készíthető ebből az anyagból! Lehet divatos, klasszikus, rusztikus vagy éppen vagány. Kapható különböző színekben, mintákkal, még a kezdők is egyszerűen varázsolhatnak belőle bármit.

Lássunk néhány gyorsan elkészíthető zsákvászon-projektet!

1. Zsákvászon virágos párna

Párnákból sosem elég. Minden évszakhoz, hangulathoz más-más párna illik. A tavaszváráshoz pedig csakis egy virágos darab való! A virágszirmokat zsákvászonból kivágjuk, majd egy egyszínű párnára ragasztgatjuk.

2. Zsákvászon asztali futó

Ennél a projektnél sem kell tűt és cérnát elővenni, a legjobb, ha drótozott zsákvászon szalagot használunk. Az asztali futót pontosan az asztalod méretére készítheted, a technikához pedig elegendő felidézned ovis emlékeidet, amikor papírcsíkok bújtatásával-fűzögetésével kaptál kockás mintát.

3. Könyvborító zsákvászonból

Nem fog sérülni a könyved, sőt a régi könyvek új, szebb ruhát kaphatnak. A szobába pedig tiszta, rendezett érzést hoznak a bekötött könyvek.

4. Tavaszi zsákvászon koszorú

A zsákvászon koszorú alap igazából egész évben használható. Ilyenkor tavasszal ágacskákkal, friss színekkel, virágokkal dobhatjuk fel.

5. Tálca, egyedi zsákvászon belsővel

Kezdődjön a nap egy friss tavaszi reggelivel, amit a saját borítású tálcádon szervírozol! Apróságokkal már becsempészhető a lakásba a várva várt évszak.

Forrás és fotók: www.stonegableblog.com