Tömegével jönnek, és mindig újratermelődnek.

Mindent ellepnek, pillanatok alatt millióan lesznek és egy kinn hagyott fél almára is tömegével repülnek rá: ezek az idegesítő muslicák. Mielőtt te megennéd a gyümölcsöt, ők már biztosan elfoglalták. Otthagyják a nyomukat az ablakon és úgy érezzük, sosem tudunk megszabadulni tőlük. Eleged van a gyümölcslegyekből? Segítünk! Először is dobj ki mindent, ami túlérett, romlásnak indult, a többi gyümölcsöt pedig tedd a hűtőbe!

Most pedig jöhet a csapdázás!

1. Szűretlen almaecet

Muslica ellen

Csavard le egy ecetes üveg kupakját (nem kell, hogy tele legyen, az is jó, ha csak egy kevés van az alján, és a sima ecet is megfelel) Takard be az üveg száját fóliával és kötözd is oda egy gumival. Utána szúrj egy lukat a fólián, hogy a muslicák be tudjanak repülni. Az ecet szaga odavonzza őket, berepülnek, de kijönni már nem tudnak majd.

2. Ecet és mosogatószer

Ha a kellemetlen kis lények nem akarnak az előző csapdába besétálni, akkor az ecetesüveget hagyd nyitva, de adj az ecethez 3 csepp mosogatószert is. A megváltozott felületi feszültség miatt a muslicák nem tudnak majd kirepülni, elsüllyednek a keverékben.

3. Papírtölcsér és egy darabka gyümölcs

Muslica ellen

Tegyél egy kis ecetet és egy darab rothadó, túlérett gyümölcsöt egy üvegbe. Aztán készíts egy tölcsért egy papírból, és helyezd az üvegbe úgy, hogy a keskenyebb fele mutasson alulra. Ebbe is berepülnek a kis szárnyasok, de kijutni már nem tudnak.

4. Vörösbor

Ahogy az ecetért, a vörösbor illatérát is rajonganak a gyümölcslegyek. Hagyjál kinn egy nyitott üveget, aminek egy kicsi bor lötyög az alján — a borosüveg keskeny nyaka foglyul ejti az apró lényeket.

5. Tej, cukor, bors

Muslica ellen

Egy fél liter tejet, 10 dkg cukrot és 5 dkg őrölt borsot melegítsünk pár percig egy serpenyőben lassú tűzön. Utána öntsük egy laposabb edénybe a keveréket. A muslicák állítólag előszeretettel repülnek rá és esnek bele.