Tulajdonképpen kiirtjuk a világ csodaszerét… Legalábbis az alábbi “tények” alapján.

Legtöbbünknek a parlagfű nem más, mint egy igencsak sok bosszúságot okozó gyom, de az internet korában nem meglepő, hogy nem mindenki van ezzel így. Íme a legmeglepőbb, legérdekesebb, és legnagyobb marhaságok, amelyekkel böngészgetés közben találkozhatunk.

#1

A parlagfű a rák ellenszere. – Csak az a kár, hogy a világ vezető kutatóorvosainak nem szólt senki. De az is lehet, hogy a rák – mint ízeltlábú állat – ellenszere, amit az is bizonyít, hogy ritkán látni az ollós állatokat parlagfű közvetlen közelében.

ParlagfűFotó: http://gazdablog.hu/

#2

Fokozza az őssejttermelést, ezért gyógyítja a rákot is. – Jó volna, de sajnos erre semmilyen tudományos bizonyíték, sőt magyarázat sincs.

#3

A parlagfű nem okoz allergiát, a növényre rátapadó szmog okozza a tüneteket. – Ezek szerint például tanyasi környezetben nem is okoz semmilyen problémát, és az csupán a véletlen műve, hogy a növény összetevői közül az allergiások 95%-a* egy konkrét fehérjével szemben túlérzékeny.

#4

A parlagfű egy ősi gyógynövény. – Ha nem is ősi, de tényleg viszonylag régi múltra tekint vissza, hazánkban az 1920-as évektől van jelen. Alapvetően az Egyesült Államokban őshonos, de semmilyen feljegyzés nem maradt fenn arról, hogy az őslakosok bármire használták volna.

ParlagfűFotó: http://erdmost.hu/

#5

A halhatatlanság nektárja. – Ennyi lenyűgöző tulajdonság után ez már tulajdonképpen nem is meglepő. A parlagfű latin neve Ambrosia artemisiifolia, ez tény, azonban ez nem a görög mitológiából ismert istenek eledeléből, az ambróziából, hanem az Ambrosius (Ambrose) nevű milánói püspök nevéből származik (ma a város védőszentje: Szent Ambrus). A névadó egy svéd botanikus, Carl von Linné volt 1753-ban… Azért kár(l)!

+1

A parlagfű irtásának a sötét gyógyszeripar és a világot uraló titkos vezetők állnak a hátterében. Talán még a szabadkőművesek is?!

És hogy miért károsak a sajnos megállíthatatlanul terjedő tévhitek? Jelen esetben azért, mert akadályozzák egy olyan gyomnövény irtását, amely több millió ember életét keseríti meg az allergiaszezonban. Ha még több információra vágynál a parlagfű körüli meggyőződések vitájában, ajánljuk az Index ezzel kapcsolatos cikkét.

Forrás: Dr. Csupor Dezső, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztályának elnöke