8 természetes segítség a feldagadt szemekre és szem alatti karikákra

Van az úgy, hogy nem festünk a legjobban.

Kevés alvás, sok túlóra, netán kimerültség vagy allergia – a fáradt, karikás szemek senkit sem kímélnek. Szerencsére van néhány trükk, ami ilyenkor bevethető!

szem-1

1. Hideg borogatás

A hideg dolgok csökkentik a duzzanatot, ami megváltás lehet a szemek számára. Ráadásul fel is ébreszt, a hűvös érintés segít magadhoz térni. Célszerű jeget csomagolni egy puha ruhába, de fagyasztott zöldséggel, vagy akár lehűtött kanállal is próbálkozhatunk.

2. Kamillatea

Már a nagymamáink is használták a kamillatea erejét, közismert a gyulladás gátló és antimikrobiális tulajdonságairól. Egy jégbe hűtött kamillatea filter vagy jégkockatartóban lefagyasztott tea ráadásul a hideg borogatás jó hatásait is fokozza.

chamomile-829220_1280

3. Uborkaszeletek

A hideg uborkaszeleteknek szintén jó frissítő hatásuk van, de nem csak a hőmérséklet, hanem az antioxidánsok és flavonoidok miatt is, amelyek az irritációt csökkentik.

cucumber-685704_1280

4. Mozgatás

Az ideiglenesen duzzadt szem sokszor a nyirokháztartással van összefüggésben, éppen ezért egy masszázs vagy szemtorna csodákat tehet. A szemek helyes masszírozásában segít az alábbi videó is.

5. Helyes életmód

Ez a pont az, amit valószínűleg senki sem szeretne hallani. Inkább a gyors megoldásokra koncentrálunk, pedig kevesebb sós étel fogyasztásával, több folyadék (főleg víz) bevitelével, kevesebb alkoholizálással, a dohányzás mellőzésével, testmozgással és elegendő alvással tehetjük a legtöbbet a karikamentes szemekért.

6.  Nyers krumpliszeletek

A nyers krumplikarikák a szemre hasonlóan jó hatással bírnak, mint az uborkaszeletek. Szeletelés után hideg vízben öblítsük le őket és a felhasználásig tegyük hűtőbe. Hátrahajtott fejjel helyezd fel a zöldséget a szemedre, és hagyd hatni 15-20 percig.

7. Hűtött szemcseppek

Állítólag fantasztikus hatása van annak, ha a hűtőben tartott szemcseppből csepegtetünk a szemünkbe.

8. Szuper szemtapaszok

Léteznek olyan, természetes anyagokat tartalmazó szemtapaszok, amelyek már fél óra alatt új szemet varázsolnak. Úgy legyen!

Forrás: TreeHugger