9 dolog, amire nem is gondolnánk, de imádni lehet a télben

Túl a hóesésen.

Mókázás a hóban, gyönyörködés a téli tájban: aki szereti a telet, alighanem ezeket említi először. Ennél viszont sokkal több mindent lehet szeretni a hideg évszakban.

Ne siettesd, úgyis elfelejtheted ezeket, ha újra beköszönt a tavasz!

1. Hosszú, ráérős étkezések…

… és a hozzájuk tartozó lassú tűzön sütött-párolt húsok, gazdag levesek, laktató egytálételek. Nyáron rohanunk, csak összedobunk valami salátát gyorsan, nem szeretünk ácsorogni a tűzhely mellett – hát adjuk meg ilyenkor a módját a főzésnek, eszem-iszomnak!

2. Nincsenek esküvők

Persze vannak, akik mégis télen házasodnak össze, de a hatalmas kerti partiknak nincs itt az ideje. Ebben is van jó, mert a sorozatos esküvők képesek minden hétvégét lefoglalni a szezonban.

3. Szebb a hajunk

Igaz, hogy a bőrünk szenved a száraz, hideg, csípős levegőtől, de a hajunk sokkal szebb lesz télen! Aki göndörebb fürtökre vágyik, az ilyenkor áldja a száraz téli levegőt.

4. Gyönyörű naplementék

Biztosan te is gyönyörködtél már a téli naplemente elképesztő színeiben: az alacsony téli napállás soha nem látott fényekkel és árnyékokkal jár, hálás fotótéma.

5. Megmagyarázható lustaság

Nem is lustaság ez, inkább egyfajta hibernáció: jól esik sokáig aludni, pizsamában tölteni a hétvégét, takarókba burkolva olvasgatni, semmi nem hív, nem sürgetnek a csicsergő madarak, a hét ágra sütő nap.

6. Forró italok

Forralt bor, puncs, grog, forrócsoki: nem is kell különösebb ürügyet keresni télen, hogy felmelegítsük magunkat egy bögre forró finomsággal. Nem csak a testünket, de a lelkünket is ápoljuk ezzel.

7. Nem kell a külsőségekkel annyit törődni

Valljuk be, azért van abban valami jó, hogy nem kell tetőtől-talpig ápoltnak lennünk minden pillanatban! Kit érdekel, ha kopott a körömlakk a csizma alatt, vagy épp nem volt idő lábat szőrteleníteni? Majd nyáron, amikor saruban és rövidnadrágban leszünk, törődhetünk ezzel eleget.

8. Földöntúli fagyos szépségek

Befagyott tó, jeges ágak, jégbe fagyott csipkebogyó, jégvirágok, havas fák: a természet télen mesevilággá változik. Nem beszélve a csodálatos, csipkés, lehetfinom hópelyhekről!

9. Mókás téli sportok várnak

Szörfözés a befagyott tavon, korizás, fakutya, kajakozás a havon – akár hagyományos, akár extrém téli sportot választunk, jól tesszük!

Fotó: abkfenris/Wikimedia Commons

Forrás: www.mnn.com