A Google a legjobb barátod, ugyebár, ha infót kell keresned a neten. Emberek milliói használják minden percben, de azt már jóval kevesebben tudják, hogy remek szolgáltatások, applikációk is rejtőznek a név mögött!

Íme, a 15 leghasznosabb google alkalmazás, amelynek létezéséről tán még nem is hallottál!

1. A Google Translate app (fordító alkalmazás) egy olyan applikáció, amelynek a sűrűn utazók örülhetnek! Elegendő a mobilunk kameráját egy idegen nyelvű feliratra irányítanunk, és azt a program máris lefordítja nekünk.  Ez igen hasznos, ha nem beszéljük az adott ország nyelvét, és ott állunk egy halom érthetetlen felirat közepette!

Google Translate

2. A Gmailify alkalmazás segít az összes email fiókodat (pl. Outlook, Yahoo, stb.) egybegyúrni egy hatalmas Gmail fiókká.

3. A Google Scholar (tudós) egy olyan keresőmotor, amely a tudományos irodalomban keres. Tudományos folyóiratok, évkönyvek, internetes adatbázisok szövegei között is kutakodik!

4. A Google Keep (rendszerező) egy remek applikáció a tiszta, színes, világos emlékeztetők létrehozásához. Velük soha, semmi fontosat nem fogsz elfelejteni többé!

5. Timer (időzítő). Bármilyen időtartamra, időpontra beállíthatod a számítógépes vekkert, amely aztán ébresztőórához hasonló hangon fog jelezni.

Google Timer

6. Google Sky (égbolt). Merülj el a bolygók és a csillagok világában, ennek a fantasztikus applikációnak a segítségével! Használata olyan érzés, mintha egy szuper távcsőben kémlelnénk, felfedezhetjük a Tejútrendszert és rengeteget megtudtatunk a legújabb kutatásokról is.

Google Sky

7. A Google Fonts (betűk) egy hasznos program, amely segít megtalálni a legideálisabb betűtípust a projektedhez.

8. Google Art Project (művészeti projekt): művészetrajongók, ez nektek szól! Híres festményeket, műalkotásokat tudtok elképesztő részletességgel megcsodálni és felfedezni, online.

Google Art Project

9. A Think with Google (gondolkodj a Google-lal) segítségével tájékozottak lehetünk a legújabb kutatások, trendek és újdonságok terén.

Think with Google

10. A Google Trends (trendek) nevű applikáció azt mutatja meg, hogy éppen mi áll a keresési toplista élén. Kötelező, ha mindig jól értesültek szeretnénk lenni!

11. A népszerű Google Shopping (bevásárló alkalmazás) segítségével bármit beszerezhetsz, a fűnyírótól a kozmetikumokig.

12. A Panoramio segítségével ki sem kell szállnod a foteledből, mégis felfedezheted a világot, az internet felhasználói által feltöltött fényképeken keresztül.

Google Panoramio

13. A Google Sound Search (dalkereső) egy remek zenefelismerő applikáció, amely pillanatok alatt megmondja, hogy melyik dalt hallod éppen.

Google Sound Search

14. A Google Images (képek) a legszélesebb körű eszköz a képek webes keresgéléséhez. Tölts fel egy képet a számítógépedről és már láthatod is a hasonló képeket, a kép egyéb előfordulási helyeit, vagy más felbontású változatait.

15. A Build With Chrome (építs a Chrome-mal) segítségével virtuálisan legózhatunk. Érdemes kipróbálni felnőtteknek is, (majdnem) ugyanolyan mókás, mint élőben építgetni a kockákból.

Build with Google