Ágak, rönkök, tuskók: használjuk fel a faanyagot a kertben

6 ötlet a természetesség kedvelőinek.

Leeső ágak, gallyak, kiszáradt fák tuskója: a fahulladék legtöbbször a kazánban végzi, esetleg a nyáresti tábortűznél hasznosul. Ideje lenne ennél több feladatra befogni, mert szép dolgokat készíthetünk belőlük, ráadásul a pénztárcánkat is kíméljük.

1. Vesszőből font sövény

Bízunk benne, hogy reneszánszát fogja élni ez az egyszerű, könnyű, szép kerítés, amely elválaszt, és határt képez, ágyásszegélyként is mutatós.

Fotó: www.forgottenwayfarms.com

2. Virágtartó tuskóból

Amennyiben egy fát ki kell vágni, a törzsét még megmenthetjük: mutatós virágtartó készülhet belőle. Ha nem azért kell kivágni a fát, mert rossz helyen van, hanem magától kiszárad, elöregszik, akkor gyakran még üregeket, odvakat is találunk benne. Ültessük tele virágokkal!

3. Futtatóállvány botokból

Ha elég hosszú ágakkal, botokkal rendelkezünk, akkor építhetünk futtatóállványt, pergolát is belőlük.  A természetes anyagok minden stílusú kerthez jól passzolnak.

Fotó: www.bhg.com

4. Tartó bonsai részére

Bonsai-kompozíció alapjaként is használhatunk masszív falapokat, rönköket. A jobb rögzítés, helyben tartás érdekében készítsünk drótból, huzalból tartót a növénynek, majd tegyünk rá földet.

5. Rönk-szék

Szék vagy inkább ágy? Kényelmes pihenőhely a kertben! Saját kezűleg is elkészíthető a bútor, amennyiben kellő kitartással és megfelelő szerszámokkal rendelkezünk.

6. Újrahasznosított madárfürdető

Egy szép, tartós fatál és némi faág segítségével igazán természetes madárfürdetőt készíthetünk a kert szárnyas vendégeinek.

Fotó: www.theartofdoingstuff.com

Forrás: www.mnn.com