Álomszép: virágba borul a sivatag!

Így fest a „szupervirágzás”.

Az elkövetkező két hétben minden szempár az Anza-Borrego sivatagra figyel majd. December óta ugyanis kétszer annyi eső esett ezen a területen, mint tavaly ilyenkor.  Márpedig ez minden bizonnyal ahhoz vezet majd, hogy a San Diego-tól észak-keletre fekvő sivatag virágba borul. A mostani virágrobbanás az elmúlt 20 év leglátványosabb attrakciójának ígérkezik.

Fotó: Getty

Nem csoda, hogy az emberek szupervirágzásnak hívják ezt a valóban lenyűgöző látványosságot. De hogyan válhat egy száraz sivatag virágtengerré? Nos, amikor télen és kora tavasszal elegendő csapadékot kap a terület, a talaj sosem szárad ki teljesen. Amikor emellé egy 10◦C körüli hőmérséklet párosul, és nem túl nagy a forróság, az apró kis magoncok sem sülnek meg.

Fotó: Getty

Az egyik legnépszerűbb virág, amit majd várhatóan láthatunk, egy verbéna faj, lila szirmokkal és édes, kellemes illattal. Messziről nézve olyanná varázsolja a sivatagot, mintha levendulamezőn járnánk.

Fotó: Getty

Biztosan gyönyörködhetünk majd a sivatagi liliomban (Hesperocallis), a sivatagi napraforgóban (Geraea canescens), és a kakukkmákban (Eschscholzia parishii) is. Alig várjuk a fotókat!

Fotó: Getty

Fotó: Getty

#busybee #flowers #desert #springbloom #california #anzaborrego #anzaborregodesert

A post shared by @jp333h on

#eveningprimrose #wildflowers #lowdesert #coloradodesert #anzaborregostatepark

A post shared by Damon (@dpday_photo) on

Forrás: HouseBeautiful