Aqua bonsai fa: a tökéletes növény mindenkinek, aki túllocsolja kedvenceit

Szemet gyönyörködtető szobanövények.

Nem mindenki született kertész. Akad, aki sosem locsolja, esetleg éppen hogy túllocsolja, és még a legigénytelenebb növények is feladják nála a harcot. Még az elpusztíthatatlannak kikiáltott pozsgások is senyvedhetnek egy notórius túlöntöző kezei között.

#bonsai #aquabonsai #bonsaivenezuela #agua #aqua

A post shared by araoshibonsai (@araoshibonsai) on

Szerencsére, a legújabb kertészeti trend éppen a rengeteg vízzel öntözőket célozza meg. Az ún. aqua bonsai a hagyományos japán kertművészetet ötvözi a hidrokultúrával, azaz a talaj nélküli növénytermesztéssel. Amennyiben a megfelelő tápanyagokat a vízhez adjuk, ezek a növények tökéletesen tudnak fejlődni.

Keeping Bonsai in water, not soil? Check our blog for more photos! #bonsai #japan #盆栽 #aquabonsai

A post shared by Bonsai Empire (@bonsaiempire) on

Az aqua bonsai rengeteg méretben és formában kapható. Akár a hagyományosnak mondható bonsai fákat is alámeríthetjük részlegesen, de létrehozhatunk vízimádó növényekből egy „vízi kertecskét” is.  Az a bonsaifa, amelyik eredetileg talajban élt, óvatos áthelyezést igényel.

Growing Bonsai in water… Fascinating! #bonsai #japan #盆栽 #aquabonsai

A post shared by Bonsai Empire (@bonsaiempire) on

Egy apró mohatető kerülhet a vízzel teli üveggömb tetejére. A képen egy juhart, egy viaszfát és egy fiatal fenyőt látunk, tökéletesen fejlődnek a megfelelő körülmények között. Speciális tápoldat teszi a vizet enyhén savassá, ezzel is ösztönözve a növekedést.

Forrás: HouseBeautiful