Puskával védte nagyanyja sírját.

Valahol az Amerikai Egyesült Államokban, Indiana államban, Amity-től nem messze különös dologra bukkanhat az arra autózó: egy sír álldogál az aszfaltút kellős közepén. A feliratból kiderül, hogy a hant Nancy Kerlin Barnett (1793-1831) nyughelyét rejti.

Fotó: jennifermohrbense.com
Fotó: agraveinterest.blogspot.com

Nancy Kerlin 14 éves volt, amikor feleségül ment William Barnett-hez 1808-ban és letelepedtek Amity mellett. Amikor 39 évesen meghalt, a sírja egy apró domb tetejére került, a dombocska az asszony egyik kedvenc helyére nézett. Később még jó néhány elhunytat temettek ide, egy kis temető alakult ki a helyen.

Fotó: agraveinterest.blogspot.com

A századforduló környékén úgy döntöttek, hogy egy utat építenek a temetőn keresztül, ami azt jelentette, hogy a sírokat át kell helyezni. Azonban Nancy egyik fia megtagadta az átköltöztetést. Mivel a többiek nem tiltakoztak, az útépítőket nem zavarta, hogy ez az egy hant végül ott maradt, egyszerűen kikerülték az út kijelölésekor.

Fotó: agraveinterest.blogspot.com

A gondok jóval később kezdődtek, amikor szerették volna szélesíteni az utat. Így a sír már pont a tervezett út kellős közepére került volna, ezért feltétlenül arrébb szerették volna vinni. Nancy egyik unokája, Daniel G. Doty viszont másképp gondolta. Amikor a hatóságok megjelentek a tervekkel, a férfi megragadta fegyverét, és lecövekelt nagyanyja sírja mellé. Nem tudni, pontosan mennyi ideig tanyázott ott, de az ellenállása hatásos volt, arra kényszerítette a szerveket, hogy továbbra is a sírt kikerülve fektessék a nyomvonalat. A sír tetejére egy óvó betonlemezt helyeztek és 1912. augusztus 8-án a történelmi jelentőségű védettséget is megkapta a nyughely.

Fotó: jennifermohrbense.com
Fotó: graveyardgirl.net

Forrás: www.amusingplanet.com