Ha véletlenül van egy felesleges repülőd, hasznosítsd újra!

Láttunk már pár lenyűgöző kisházat, remek istállót, meglepő fészert, meseszép udvarkát vagy fürdőt a kert végében, de ilyet még nem pipáltunk! Ebben a kertben valami egészen egyedire bukkanhat a látogató.

David Palmer és lánya, Emily Palmer, ketten együtt egy angol dizájner csapatot alkotnak, és nem mellesleg a DappR Aviation alapítói. Ez a cég pedig nem mással foglalkozik, mint régi repülők kerti lakká alakításával.

Repülő

Miközben egy másik repülős projekten dolgoztak, David megdöbbenve tapasztalta, hogy a kiöregedett járművek vázát egyszerűen leselejtezik, ha már nincs rájuk szükség. A férfi úgy vélte, ez pazarlás, és ezért összedugták a fejüket Emilyvel, aki amúgy is bútortervezést tanult, hogy kiokoskodják, mit lehetne az öreg szárnyasokkal kezdeni.

Repülő

Innentől kezdve A320 Airbus-ok és Boeing 737-esek vázát kezdték átalakítani kerti lakká. Meghagyva az eredeti törzs héját és szigetelését, hozzáadva egy szigetelt hátsó részt és üvegajtókat, bájos kis épületeket kapnak.

Repülő lak

Ezek a sokoldalú kis házikók, amelyek 28,000-32,500 dollárba (kb. 8-10 millió Ft-ba) kerülnek, játszóháznak, konditeremnek, remetelaknak, kerti fészernek, de akár szaunának is kiválóak. A helységek teljesen szigeteltek és az elektromos áram, víz is bevezethető. Csak a fantáziánk szabhat határt annak, hogy mi mindent kezdünk egy ilyen átalakított repülőgép-törzs darabbal! Mindenesetre elképesztően mutat, nem?