Darius a világ legnagyobb nyula, de sajnos tavaly ellopták

Hatalmas kedvenc.

1,3 méter hosszú és 22,2 kg: impozáns méretei voltak a világ legnagyobb nyulának. Darius a rekordtartó, de még az sem biztos, hogy életben van. A 12 éves nyúl 2021. áprilisában ugyanis eltűnt angliai otthonából. Gazdája szerint a kertből, zárt ketrecéből vihették el éjjel.

A Guinness-rekorder, világcsúcstartó nyuszi igazi különlegességnek számított. A tulajdonosa most abban reménykedik, hogy Darius valamelyik utódja megdönti majd a korábbi világcsúcsot.

Darius egy kontinentális vagy német óriás nyúl volt, ami a világ legnagyobb nyúlfajtája. Egy átlagos német óriás 7 kg-ot is nyomhat, és kb. 76 cm hosszúra nőhet A háziasított fajtát eredetileg bundájáért és húsáért kezdték tenyészteni, de ma már elsősorban házikedvencként tartják.

A tenyésztők szerint a nagytestű nyulakat könnyebb nevelni, mint a kicsiket, előbbiek inkább egy kutyushoz hasonlítanak, úgy viselkednek, mint az ebek.

Noha gazdája komoly pénzösszeget ajánlott fel a nyomravezetőnek, a tapsifüles sajnos mindeddig nem került elő és tulajdonosa szerint biztos, hogy elpusztult pár nap alatt a speciális étrendje nélkül.

Forrás: www.livescience.com