Egy fantasztikus nap a sasok jegyében 2017. január 14-én

Ezen a szombaton a ragadozó madarak lesznek a középpontban.

A Jászberény mellett található Négyszállás Tanya Sasközpontja érdekes programmal vár minden természetbarátot 2017. január 14-én, szombaton. A III. Sas Nap keretében 9 és 15 óra között számos izgalmas bemutatón vehetünk részt.

sas-3Fotó: Orbán Zoltán

A madártani ösvényt szakvezetéssel járhatjuk végig, a bátrak az interaktív, kézben tartott ragadozó madár bemutatón is részt vehetnek. Megtekinthetjük, hogy miként engedik szabadon a sérülésből felépült parlagi sasokat, és folyamatosan figyelemmel kísérhetjük a madarak befogását és gyűrűzését is. Bővíthetjük madártani ismereteinket, megtudhatjuk, hogy miként készthetünk fűthető itatót, és azt is, hogy milyen veszélyek leselkednek a sasokra. Nem marad el a madáreleség és madáretető készítés sem, a gyerekeket pedig játszóház és madármegfigyelő kuckó várja.

sas-1

Lehetőség lesz adományainkkal segíteni a Magyar Madártani Egyesület ragadozó madár törekvéseit, cserébe számos ajándékot kapunk. A programok nagy része szabadtéri, így ajánlott a réteges öltözködés.

A rendezvényhez kísérő programok is kapcsolódnak. A Jászberényi Állat- és Növénykertben parlagisas-védelmi kiállítást láthatunk. A Mátra Múzeumban természetrajzi állandó kiállítás, helytörténeti-, ásványtani-, ősmaradvány kiállítás vár ránk. A Hortobágyi Vadasparkban látható sasokat és más ragadozó madarakat testközelből is megfigyelhetjük, így még inkább megismerhetjük testfelépítésüket, szokásaikat szakvezetők segítségével.

sas-2

További információ: www.mme.hu