Egy lelkes erdészlány agancsokkal szeretné megtölteni az erdei iskolát – segítsünk neki!

Élményszerzés a gyerekeknek.

Nagykőrős mellett, Nyársapátban hamarosan új erdei iskola nyílik. Az épületnek egyelőre csak a falai állnak, de nemsokára gyerekek fogják megtölteni, akik igyekeznek minél többet megtudni az erdőkről, a vadakról, az élővilágról.

Itt jön a képbe egy lelkes, fiatal erdész-vadgazda technikus, Bimbó Brigitta, aki célul tűzte ki, hogy megtölti az épületet gereznákkal, agancsokkal, preparátumokkal és egyéb segédeszközökkel, amelyek segítségével a gyermekek nevelését és tanítását élvezetesebbé lehetne tenni.

Felhívását a Facebook-on tette közzé:

“Mélyen tisztelt Vadász ill. Erdész társak, itt a Facebook-on. Segítségeteket kérem!

Előszó: Hat évig dolgoztam egy állami erdészeti erdei iskolában. Hirdettem, hogy a “vadász nem gyilkos, az erdész nem fát locsol”. Lassan, de biztosan felnő egy generáció, aki már tisztán lát ezzel kapcsolatban. Ezért élek. Most is.

Hazahívtak a falumba, hogy hozzak létre egy erdei iskolát. Állnak a falak. …és ennyi. Hozom a tapasztalatomat és a lelkemet. De lélekkel és tapasztalattal nem lehet megtölteni egy trófeatermet… Így hát:

Akinek van otthon elfekvőben, a garázsban, a padláson vagy akárhol, már fölöslegesnek, vagy réginek, vagy csúnyának ítélt trófeája, kérem ajándékozza oktatási célra, a Nyársapáti Erdei Iskola számára. Ígérem jobb helye lesz nálam, mint a “garázsban”.Jelszó: Nincs olyan kopott gerezna, vagy sárga agancs, amit ne fogadnék szívesen.

Köszönettel: Bimbó Brigi, erdész-vadgazdatecnikus”

Elérhetőség:
bimbo.brigitta23@gmail.com
2712, Nyársapát, Viola u.19.

Segítsünk neki, nézzünk körbe a pincében, padláson, szekrény mélyén, nagymama nyaralójában!

Forrás: erdo-mezo.hu