Nincs finomabb a házi limonádénál! Főleg, ha megbolondítjuk, úgy, mint a franciák!

A levendulát már régóta nem csak légfrissítőként ismerjük, egyre többen tudják, hogy gyógynövényként és fűszerként is megállja a helyét. A levendulás sütik, desszertek és fagyik rajongótábora folyamatosan nő.

A levendulás limonádé, ahogyan a franciák isszák, különösen a levendulatermesztés fellegvárában, Provence-ban rendkívül népszerű ital. Nagy rajongótábora van, hiszen egyszerű elkészíteni és kevés hozzávalót igényel.

Ha szeretnénk a nyaralás hangulatát megidézni, vagy csak egy kis francia életérzést a teraszra csempészni, akkor 4 személy részére a következő hozzávalókat készítsük elő:

  • 250 g cukor
  • 2 evőkanál szárított vagy friss levendula
  • 1 biocitrom
  • 1 liter víz

Elkészítés:

1. Facsarjuk ki erősen a citrom levét.

2. Tegyük az összenyomott gyümölcsöt egy lábosba a cukorral és a vízzel együtt, és forraljuk fel.

3. Ezután adjuk hozzá a citromlevet és a levendulát, keverjük össze, majd hagyjuk az egészet kihűlni. Amikor már hideg, szűrjük le az italt.

4. A kész limonádéhoz még adhatunk szénsavas vizet, a pezsgő érzés érdekében. Akár mentát is tehetünk hozzá, de kísérletezhetünk más extra ízesítőkkel is, kedvünk szerint. Egészségünkre!