Hol van már az egyszerű csokitorta és az unalmas marcipánrózsa? A legújabb lakodalmi süti olyan, mint egy műalkotás. Hallottál már valaha a tortavetítésről?

Lenyűgöző fények és színek, mozgó képek elevenednek meg a legújabb esküvői tortákon. Egy vadonatúj, lélegzetelállító szokás jött divatba: a hagyományos vagy éppen kicsit merészebb emeletes torták helyett vetített képes torták kerülnek elő a ceremónia fénypontjaként.

Az egész őrület angol neve projection mapping, ami valójában azt jelenti, hogy különböző képeket vagy animációkat vetítenek egy teljesen fehér tortára, ami így egyfajta vetítővászonként funkcionál.  A hatás természetesen lenyűgöző. A tortákra egyébként bármit lehet vetíteni, de elsősorban absztrakt színeket, mintákat varázsolnak rájuk, vagy valamelyik Disney mese elevenedik meg, utalva arra, hogy a házasság is várhatóan olyan lesz, mint egy tündérmese.

A szakértő szerint ez a káprázatos műsor azért nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik: például nehéz megoldani, hogy a vetítő közvetlenül a torta előtt legyen. A próbához a valódi tortára van szükség, és az előkészületek bizony órákat vesznek igénybe. Kérdés, hogy érdemes-e ennyit rászánni egy kellékre, amit végül felfalunk?

Tortavetítés Tortavetítés Tortavetítés