Ennek a férfinek dönteni kellett: 1000 állatot ment meg a tűzvészben, vagy a saját házát

Emberségből kitűnő.

A napokban hatalmas tűzvész pusztított Kaliforniában, több mint 20000 embernek kellett elhagynia az otthonát. Amikor a lángok már a vadon élő állatoknak otthont adó Safari West nevű állatkertet veszélyeztették, a tulajdonos, Peter Lang döntés elé került.

Miközben a tűz a közeli területeken tombolt, Peternek választania kellett, hogy a saját családi otthonát menti, vagy a több, mint ezer állattal marad, a 160 hektáros területen. A férfi az egész éjszakát a védenceivel töltötte, miközben az alig 1 kilométerre lévő háza porig égett.

Közzétette: Sonia Martyn – 2017. október 10.

„Több, mint ezer élőlényért vagyok felelős. Ez nem egy döntés volt részemről, egyszerűen ezt kellett tennem. Miközben a közelben lévő házak többsége megperzselődött a tűzben, sőt az állatkert egy része is, csodával határos módon az állatoknak nem esett bajuk. Egyetlen állatot sem vesztettem el a tűzvészben. Ez fantasztikus!” – nyilatkozta a megpróbáltatások után Peter.

Attól a perctől kezdve, hogy a tűz fellángolt, a Safari West állatkert többször posztolt a facebookra. Az állatkerti dogozók megfeszítetten, szünet nélkül munkálkodtak, hogy megmentsék a majmokat, zsiráfokat, zebrákat, és minden más állatot.

Közzétette: Safari West – 2017. október 10.

Az utolsó hírek szerint most már mindegyikük biztonságban, és a körülményekhez képest jól van. A veszély még nem hárult el teljesen, de remélhetőleg, a nehezén már túljutottak.

Forrás: www.countryliving.com