Erzsébet királynő híres vonatától leesett az állunk!

Mintha egy palota zakatolna a síneken.

Az angol királyi vonat 1842-ben készült, még Viktória királynő idejében, abból a célból, hogy a királyi család tagjai akkor se nélkülözzék a kényelmet (és a pompát), amikor éppen úton vannak. Az azóta eltelt közel 200 évben bebizonyosodott, hogy a szerelvény rászolgál hírnevére: valóban elképesztő kényelem és technika zakatol a síneken.

Így festett a szerelvény egykoron, amint begördült Blackpoolba, V. György és Mária királyné észak-nyugat angliai körútján.

Viktória királynő híres szalonja, modern köntösben. A királynő először 1842-ben utazott a vonaton, Windsorból Londonba, a kék-arany színekben pompázó kocsiban.

VII. Eduárd király dolgozója

Eduárd ötvözte a társalgót és a dolgozószobát – ezt a helységet feleségével együtt használta.

Szivarszoba

Ugyancsak VII. Eduárd volt az, aki egy szivarszobát is kialakított a vonaton, ahol némi rövidital is várta az utazókat. Az elegáns bőr és faborítás ma is megállja a helyét.

Étkező

A díszítés, a pompa fontos szempont volt a belső terek kialakításánál egykoron.

V. György fürdőszobája

Nagy-Britannia első vonaton található fürdőszobája V. György nevéhez fűződik – ő alakította át az öltözőszobát fürdőszobává 1910-ben. Ma a királynő fürdőjében kád, Fülöp hercegnél zuhanyzó található.

V. György hálója

Franciaágy a vonaton? Bizony! Már V. György idejében áram és ventillátorok biztosították a maximális kényemet.

II. Erzsébet szalonja

A vonaton 9 különböző szalon található. 1977-ben került kialakításra II. Erzsébet szalonjának mai arculata: a 23 méter hosszú vagon plüsszőnyeggel borított és skót tájképekkel díszített.

Fülöp herceg szalonja

Fülöp herceg szalonja visszafogott pasztellszínekkel, sok székkel várja a vendégeket.

Étkező

A modern étkező pompamentesen ad helyet 12 embernek. Az ablakokon nem lehet belátni, így védik a hosszú úton a családtagok intim szféráját.

A személyzet lakosztálya

Természetesen a királyi vonatnak van személyzete is: szakképzett mozdonyvezető, konyhai dolgozók, szobalányok és séf, aki ugyanolyan magas színvonalon készíti az étkeket, mint a palotában. Ezekben a levegős, világos lakosztályokban tartózkodnak ők az utazások idején.

Forrás: www.housebeautiful.com