Ez nem egy mérges puffancs, hanem a fekete eső béka

Sípoló hang.

Kizárólag a Cape Fold Belt déli lejtőin találkozhatunk a különös kinézetű kétéltetűvel, vagyis fekete eső békával (Breviceps fuscus). A Dél-Afrikában élő faj csak 1000 méteres tengerszint feletti magasság fölött fordul elő, nincs szüksége nyílt vízre az élethez, ehelyett inkább erdőszéleken, bokros területeken keressük.

Mókás kinézete miatt a világ legrondább vagy legundokabb békájának is nevezik: valóban olyan, mintha folyton dühös vagy szomorú lenne.

Többen azt állítják, hogy egy felfújt, sípoló kutyajátékra hasonlít – ha meghalljuk a béka hangját, igazat fogunk adni nekik.

Fotó: Delport Botma

Érdekesség, hogy a hímje annyira kicsi, hogy a nőstény párzáskor egy ragadós váladékkal rögzíti magához, hogy le ne essen róla. Szerencsére az élőhelye védett területekre esik, ezért ezt a fajt (még) nem fenyegeti kihalás.

Fotó: 22sect
Fotó: weshalljoinourhouses
Fotó: DamianVanAswegen
Fotó: thewondersofthenatrual
Fotó: thewondersofthenatrual
Fotó: critter_friend_facts
Fotó: Pedrica1
Fotó: pleasemyavocadoitssosad
Fotó: amgry.frog

Forrás: themindcircle.com