Ezek a repülőterek extra látnivalókkal dobják fel a várakozás óráit

Itt senki sem unatkozik az átszállásig.

Egy repülőtér általában nem az a hely, ahol az ember órákat szeretne eltölteni. Pedig legtöbbször, ha átszállással utazunk, netán késik a járatunk, kénytelenek vagyunk várakozni. Léteznek azonban olyan légikikötők a nagyvilágban, ahol csak úgy repülnek az órák (meg a gépek…), hiszen mindenféle izgalmas programokon vehetünk részt!

Hongkongi Nemzetközi repülőtér

Ezen a repteren rendszeresen rendeznek ingyenes kiállításokat, és interaktív sétákat gyerekek és felnőttek részére. A fő attrakció azonban a mozi, amely Hong Kong legnagyobb vetítővásznát tudhatja magáénak. A 350 ülőhelyes moziban 2D és 3D előadásokat is láthatunk.

Space for some Art too..

A post shared by Marcelo Fernandes (@intercontinents) on

Kloten repülőtér, Zürich

A zürichi Európa egyik legforgalmasabb reptere, itt lehetőség nyílik a légiutakat másfajta szemszögből is megnézni. A vezetett túrák során a kulisszák mögé is bepillanthatunk, elleshetünk titkokat a repülőtér működéséről.

Changi Nemzetközi repülőtér, Szingapúr

A Changi rendszeresen a dobogón végez a világ legjobb repülőterei versenyében. Az épületben megismerhetjük a régió lenyűgöző élővilágát, helyet kapott ugyanis egy botanikus kert, egy orchidea kert, de kaktuszok, napraforgók, lepkekert és egy tavacska is vár az utazókra. A tetőn pedig egy medence és elképesztő kilátás fogad. Két terminál ingyenes mozival vár. Ki akarna innen egyáltalán tovább menni?

#enchanted #garden #changi #airport #changiairport #singapore

A post shared by Capt.handoko (@capt.handoko) on

Incheon Nemzetközi repülőtér, Szöul

A világ egyik legegzotikusabb légikikötőjében sem lehet unatkozni. Megismerhetjük a helyi kultúrát, meghallgathatjuk a helyi zenét, és megcsodálhatjuk a koreai rituálékat. És akkor még nem szóltunk a családi korcsolyapályáról!

Schiphol repülőtér, Amszterdam

A könyv az utazó legjobb barátja, ezt jól tudják az amszterdami repülőtéren. Itt egy egész könyvtár vár az úton lévőkre, olvasócsarnokkal, tengernyi könyvvel.

Fotó: airportlibrary

Taoyuan Nemzetközi repülőtér, Tajvan

Tajvan legnagyobb reptere valami igazán egyedivel készül. Állandó foglalkozások várják a turistákat, a kalligrafikus írástól kezdve az ételkóstolókig. A fő látnivaló azonban a Hello Kitty pavilon.

My favorite Kitty!

A post shared by SabinaWang (@sabinawangxy) on

Franz Josef Strauss repülőtér, München

Münchenben ugyan mi más várna az utazókat, mint sör. Ha van pár óra az átszállásig, akkor irány a repülőtér sörfőzdéje, ahol nem csak ihatunk, de szét is nézhetünk a manufaktúrában.

What do you do when you have 16 hours of transit in an airport which has the only airport brewery in the world and unlimited free WiFi ? You get drunk on beer and watch as many shows as you can on Netflix ! The first time I visited Munich about a decade ago , it was like a little quaint overgrown Bavarian village. The airport was just another transit portal. Today the world"s fourth best airport houses the world's best terminal ( terminal 2 operated jointly by Lufthansa and Munich airport ) but my favourite hangout is Airbrau the only airport brewery that brews seven different beers at any given point of time and something special for Oktoberfest. And it's the only brewery between two runways with a massive beer garden in the Munich Airport Centre. New on the blog…A Munich Airport Layover Guide. Link on profile #travel #travelgram #instatravel #munichaiport #layover #brewery #beer #airbrau #oktoberfest #travelblog #lufthansa #airport #munich #picoftheday #bestoftheday #solotravel #shesnotalone #onassignment #travelblogger #indiantravelblogger #beerfest #lovebeer #microbrewery #beerisgood #bavaria

A post shared by Lakshmi Sharath (@lakshmisharath) on

Vancouveri Nemzetközi repülőtér

Vancouver szintén gyakran szerepel a világ legjobb légikikötői között. Nagy hangsúlyt fektetnek a művészet bemutatására, így több szoborban is gyönyörködhetünk. A legnépszerűbb azonban az a 114 000 literes akvárium, ami az óceán életét mutatja be, kicsiben.

Dubaji Nemzetközi repülőtér

Ázsia és a világ többi része között zömmel ez a repülőtér tartja a kapcsolatot, így meglehetősen forgalmas. Elképesztő mennyiségű üzlet 15 000 m2-en, a shoppingolók paradicsoma. Itt aztán lehet nézelődni, a luxuscikkektől kezdve a használati tárgyakig, minden kapható.

Forrás: brightside.me