Félelmetes legenda övezi a megláncolt tölgymatuzsálemet

Rejtélyes haláleset.

Az Egyesült Királyság középső részén, Staffordshire megyében egy rejtélyes, sőt félelmetes fát találunk. A tölgymatuzsálem ágait nehéz vasláncok ölelik körbe.

Nem csoda, hogy az Alton városa mellett növő fa köré már számos ijesztő történet szövődött.

Állítólag valamikor az 1830-as években, egy napon, amikor Shrewsbury grófja hazafelé tartott, egy kéregető asszony állította meg a kocsit az út közepén, aprópénzt kunyerálva a férfitól. A gróf durván átnézett a nőn és arra utasította a kocsist, hogy gyorsan haladjon tovább. Az asszony megátkozta a férfit, hogy valahányszor leesik egy ág az útszéli varázslatos tölgyről, a gróf egy családtagja is haljon meg.

Ugyanezen az éjjelen hatalmas vihar kerekedett és a fa egyik ága letört. Ahogy az asszony megjósolta, a gróf egyik családtagja is vele halt rejtélyes körülmények között, ami érthető módon megrémítette a nemest. Annak érdekében, hogy ne történjen újabb tragédia, a férfi utasította a szolgáit, hogy nehéz láncokkal rögzítsék a fa ágait.

Természetesen a történetet azóta számtalan változatban mesélik és meglepő módon a mai napig sokan hisznek benne. Legutóbb 2007-ben esett le róla ág, azonban szerencsére egyetlen családtag sem vesztette életét.

The Chained Oak, Alton 🙂

Közzétette: Beautiful Leek – 2014. május 11., vasárnap

Többen azt mondják, hogy első pillantásra látszik, hogy a láncok vagy 200 évesek, ezért elhiszik a hátborzongató történetet. Mások arról számolnak be, hogy az egész helynek van valami különös, sötét, barátságtalan atmoszférája.

Közzétette: Dave Hide Photography – 2016. április 30., szombat

Közzétette: RideRater – 2012. szeptember 16., vasárnap

2008-ban a BBC is szentelt egy cikket a különös fának, ami ismét felborzolta a kedélyeket, és újra életre keltette a köré fonódó történeteket. Ehhez nyilvánvalóan hozzájárul az is, hogy még senki nem tudott más, racionális magyarázattal előállni, hogy vajon mit keres egy vastag, régi lánc a fa körül. Vannak, akik azt állítják, hogy a helyiek tették oda, hogy megakadályozzák a fa szétesését, de igazából senki sem tudja, hogy ez pontosan mikor történt, és ki végezte el. Ráadásul kötelekkel körbevenni sokkal egyszerűbb lett volna, ezért ez az elmélet sem tűnik teljesnek.

Chained Oak aint looking very good.Some more branches broken off

Közzétette: Keith Clowes – 2013. november 2., szombat

Forrás: www.odditycentral.com, kiemelt kép: Gary Rogers/Geograph.org.uk (CC BY-SA 2.0)