Folyamatosan találnak bajba jutott denevéreket – ezt a számot hívjuk, itt segítenek

Ne bántsuk őket, csak fáznak!

Napok óta csöng a telefon a Mályiban található Madármentő Állomáson. Az egész országból kétségbeesett hívások jönnek: sokan bajba jutott kis denevéreket találnak, és nem tudják, hogyan segíthetnének rajtuk.

Az állomás szakemberei nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy ha lépcsőházakban, panel épületek környékén vagy bárhol denevért talál, azt ne bántsa! A hideg időjárás miatt bizonyos esetekben a telelő rések és helyek áthűlnek és a denevérek utolsó tartalékukat felélve próbálnak menekülni a hideg elől. A téli álmukból ébredő denevérek mostanra már részben felélték az elraktározott energia tartalékukat és a hideg miatt való ébredéssel további energiát vesztenek.

Ha denevért találunk, a következőket tehetjük, amivel megmentjük az életét: kesztyűvel megfogva egy jól zárható dobozba (pl. kartondoboz) tegyük (megoldás lehet az is, ha egy kartonpapírral nyúlunk az állat alá, és úgy tesszük be a dobozba). A doboz oldalán feltétlenül készítsünk szellőző réseket! Ezt követően fagymentes, meleg helyre vigyük a dobozt, és hívjuk fel a segítséget nyújtó Mályi Madármentő Állomást: 06 30 689 2727

A telefonszám országosan hívható, jönnek és segítenek!

Amennyiben addig is megpróbálkoznánk az itatással-etetéssel, itt találunk hozzá hasznos leírást: mteweb.hu

Az állomás facebook oldalán követhető, ahogy folyamatosan érkeznek a bajba jutott kis denevérek: www.facebook.com

Segítsünk a kis állatoknak is túlélni a kemény telet!

denever

A denevérekről korábban itt írtunk: Segítség, denevér a lakótársam!