Hihetetlen: a méhraj 2 napig követett egy autót, hogy kiszabadítsák a csapdába esett királynőt

Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Amikor Carol Howarth leparkolta Mitsubishi autóját Haverfordwest városában, Wales-ben, sejtelme sem volt arról, hogy milyen megpróbáltatások várnak rá a közeli jövőben.

Miközben ő békésen intézte a bevásárlást, egy 20 000 tagból álló méhraj lepte el a kocsit. Egy helyi lakos, Tom Moses, meglátta a zümmögő kórust, és aggódva felhívott egy csapat méhészt, hogy segítsenek.

A méhsereg nagyon látványos volt. Mindenki ledöbbent, a sofőrök lelassítottak, az emberek fotóztak. Ugyanakkor félelmetes is volt, attól tartottak, hogy valakit összecsipkedhetnek, bárki (vagy akár a méhek) megsérülhet.

Mire a méhészek a helyszínre érkeztek, úgy tűnt, hogy a probléma megoldódott, mert a méhek arrébb repültek. De valójában látótávolságon belül maradtak, és figyelni kezdték a nő kocsiját.

„Másnap észrevettem, hogy néhány méh követ engem, egészen hazáig” –mesélte Carol. Úgyhogy ismét felhívta a méhészeket, hogy jöjjenek segíteni.

A szakemberek úgy vélték, hogy a királynő „kattant rá” valamire az autón, talán valami édeset érzett, elképzelhető, hogy a csomagtartó ablaktörlőjén, vagy netán valami sarokpánt résében. A 20 00 tagból álló csapat pedig követte az autót, hogy a királynőt ki tudja szabadítani.

A történet happy enddel zárult, a főnök sérülés nélkül visszatért a csapatba.

A nyilatkozó méhész saját bevallása szerint ilyen különös dolgot még sosem tapasztalt, pedig már 3 évtizede méhészkedik. A méheknél természetes dolog, hogy követik a királynőt, de mindezt látni, ráadásul úgy, hogy egy autó nyomában vannak 2 napig – igen meglepő.