Így fejezték ki tiltakozásukat a mindent elárasztó műanyag szatyrok ellen

Hatalmas élőképet formáztak a budapesti Hősök terén.

A Greenpeace szervezte eseményen a résztvevők óriási “Stop plastic” feliratot formázva fejezték ki üzenetüket, mely szerint itt az idő, hogy Magyarország is fellépjen az egyszer használatos műanyag termékek és csomagolások okozta szennyezés ellen.

Emellett a Greenpeace Magyarország azt várja az országgyűlési képviselőktől, hogy az emberek akarata szerint döntsenek a törvénytervezet októberben várható szavazásán, és tiltsák be az ökológiai katasztrófát okozó eldobható műanyag szatyrok használatát.

A greenpeace.hu/stopmuanyag oldalon indított aláírásgyűjtéséhez – eddig – kevesebb mint 120 nap alatt már több mint 120 ezren csatlakoztak.

MOST tehetünk a műanyagszemét-szennyezés ellen!

KÖZEL A SIKER, de még többen kellünk hozzá! >> https://act.greenpeace.org/ea-action/action?ea.client.id=1850&ea.campaign.id=69932&utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_content=video_181001Az ökológai katasztrófával fenyegető eldobható műanyag szatyrok betiltásáról októberben szavaz az Országgyűlés. De ez jelenleg még csak terv. Tavaly egy hasonló törvénytervezetből végül kimaradtak a leglényegesebb elemek. MOST kell tennünk azért, hogy az ígéret végre valósággá váljon!Csatlakozz te is minden idők legnagyobb hazai online környezetvédelmi petíciójához! >> https://act.greenpeace.org/ea-action/action?ea.client.id=1850&ea.campaign.id=69932&utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_content=video_181001

Publicată de Greenpeace Magyarország pe Luni, 1 Octombrie 2018

Forrás: mti.hu és www.greenpeace.org, kezdőkép: Mónus Márton/MTI