Mutatós és nagyon egyszerűen elkészíthető.

Bár az egyik növény, a másik állat, mégis mintha lenne bennük valami közös. Sőt, több is. Mondhatni, egészen hasonlóak. A teknősök és a pozsgások is általában hosszú életűek, lassabban növekszenek, kevéssé mozgékonyak vagy hajlékonyak, szívósak és még sorolhatnánk. Most megmutatjuk, hogyan társíthatod a kettőt, vagyis hogyan vihetsz egyszerre egy kis újszerűséget, vidámságot és megnyugtató hangulatot a kertedbe vagy az otthonodba.

Emlékszel még a fűfejekre? Azokra az érdekes kis földlabdákra, amik fejet formáztak és ha a tetejüket kitartóan locsoltad, kinőtt rajta a fű vagyis a haj? Az ehető változatáról itt olvashatsz bővebben: hobbikert.hu

Ez a pozsgásteknős majdnem ilyen.

Fotó: Simply Succulents®/Pinterest

Nem áll sok hozzávalóból: szükség van egy alapra, ami jelen esetben egy teknős leginkább valamilyen természetes anyagból. Erre – vagyis a teknős páncél részére – egy méretben passzoló kókuszrostból készült, nagyjából félgömb alakú ún. kókuszkosarat helyezünk. Majd az így előkészített terepre jöhet a pozsgások ültetése olyan elrendezésben, ahogy kedvünk tartja.

Fotó: gardeningintheshade.com/Pinterest

Amint a pozsgások megszokják új környezetüket, elkezdik szépen benőni a teknőspáncélt – nagyjából ugyanúgy, mint ahogyan a tengeri élővilág beborít mindent, ami csak a tengerbe pottyan.

Fotó: etsy.com

Ha tetszik az ötlet és szívesen készítenél hasonlót magad is, a hozzávalók egyszerűen, gazdaboltokból, illetve kertészetekből beszerezhetők.