Ingyen zöldséget kapnak a táncosok, és főzőleckéket is vehetnek

Gyorskaják helyett valami tápláló.

Mindenkinek szüksége van (lenne) egészséges ételekre, ám azoknak talán mindez még fontosabb, akik nap, mint nap igénybe veszik a testüket. A táncosoknál alapvető a fizikai erőnlét, hiszen a testük számukra munkaeszköz.

Azonban táncosnak lenni kemény meló-mindenhol a világon.

A H+ hip-hop tánciskola felmérése szerint minden 3 táncosból egy a szegénységi határ alatt él New York-ban, szervezete nem jut megfelelő tápanyagokhoz. Nem beszélve arról, hogy a táncosok rendkívül elfoglaltak, rohannak egyik helyről a másikra – sokszor idejük sem jut normálisan étkezni.

Ezért a H+ célul tűzte ki a táncosok „etetését”, minden hónapban ingyen zöldség és gyümölcs biztosításával.

A DanceMart program keretében 2015 óta több, mint 7500 táncos jutott egészséges zöldségekhez, gyümölcsökhöz. A program ötletgazdái hangsúlyozzák, hogy mindezt nem teherként szeretnék a táncosokra tenni, fontos látniuk, hogy az egész közösséget érinti a probléma, nem csak őket. Bárki, aki táncosnak vallja magát, csatlakozhat a kezdeményezéshez, nincs műfaji megkötés. A projekt nem csak ingyenes ételosztásból áll, annál jóval több. A táncosok eljuthatnak főzőiskolába, megtanulhatják, hogy miként tudnak maguknak olcsón és gyorsan tápláló, egészséges ételt főzni. A program közösségépítő szerepe is óriási!

Forrás: www.dancemagazine.com, képek: H+/AK47 Division