Ismerd meg Donald Trump-ot, a lepkét!

A jellegzetes hajviselet a különös névadás oka.

Mostantól létezik egy molylepke, ami az Egyesült Államok 45-dik elnökének nevét viseli. A jellegzetes aranyszínű pikkelyes fejdísz a névadókat Trump-ra emlékeztette. Az apró molylepke, ami egészen pontosan a Neopalpa donaldtrumpi nevet kapta, Kalifornia államban került leírásra Vazrick Nazari, kanadai tudós által. Az alig több, mint 1 cm-es szárnyfesztávolságú lepke a dél-Kaliforniában és Mexikó Baja California nevű területén  őshonos.

Fotó: VAZRICK NAZARI/GETTY IMAGES

A kétségkívül igen egyedi fejdíszt viselő állatka az első, amelyik az új elnök nevét viseli (Obama-ról 9 állatfajt neveztek el).  Trump vöröses hajkoronája lassan híresebb lesz, mint maga az elnök.

Fotó: VAZRICK NAZARI

Nazari egyébként azt mondta, remélik, hogy a névadás arra inspirálja majd Trump-ot, hogy figyelme az élővilág, a természeti környezet felé is forduljon. A kutató bízik benne, hogy Trump tárgyalásokat fog folytatni és lépéseket tesz majd a törékeny ökoszisztémák megóvása érdekében. A világ tele van még felfedezetlen és le nem írt fajokkal, amelyek megérdemlik, hogy megőrződjenek a jövő nemzedékeknek.

Forrás: BBC