Természetes, otthon elkészíthető, olcsó. Ennyi.

Ahelyett, hogy durva fehérítőt használnánk, ami azonnal kimarja a színét bárminek, amire rácsöppen, és mérgező, ha belélegezzük, vagy a bőrünkre kerül, inkább lássunk neki egy sk keverék készítésének! Ez a szer természetes és biztonságos összetevőket tartalmaz, tisztít és fehérít, eltünteti a foltokat, kellemetlen, erős szag nélkül. Ráadásul az egészségre sem veszélyes. Hovatovább, fillérekből kihozható. Kell‐e még mondanunk valamit? Persze, a receptet!

Amire szükséged lesz:

permetezőfejes üveg (spricni)

üveg mérőedény

1 bögre hidrogén‐peroxid (maximum 3%-os, beszerezhető fodrászüzletekben vagy gyógyszertárban)

1⁄2 bögre ecet

1 evőkanál citromlé

1⁄2 bögre víz

illóolaj (nem kötelező)

Házi fehérítő

Elkészítés:

Ehhez a szerhez egy sötét színű tárolóedényre lesz szükség, hogy a keveréket megóvjuk a fénytől. Sötét flakon használatával a készítményünk hosszabb ideig lesz használható. Újrahasznosíthatsz egy sima üveget is akár, mégpedig úgy, hogy festékspray segítségével befújod sötétre. Ha a flakonod készen áll, keverd össze az összetevőket egy mérőedényben és töltsd be óvatosan a flakonba. A hidrogén‐peroxid kiváló fehérítő, az ecet a foltok ellen veszi fel a harcot. A citromlé is természetes fehérítő, az illóolaj hozzáadásával pedig kellemes illatúvá teheted a készítményt. Ajánljuk például a citrom, levendula, rozmaring használatát, 20 csepp a fehérítőhöz, és üde, friss illat lengi be a fürdőt.

Ha foltokon akarjuk a készítményt használni, hagyjuk 10 percig hatni. Kellemetlen szag nélkül, gyönyörűen fehérít, hatását egy hónapig tartja meg, helyes tárolás mellett.

Ötlet: http://www.popsugar.com/