Most 3 olyan bűbájos helyet mutatunk, amelyek félórára vannak a fővárostól, mégis, mintha órákat utaztunk volna, nyugalomban és zöld környezetben költhetjük el az ebédünket vagy a kávénkat.

A franciák már tudják, hogy munkanapokon is érdemes egy hosszabb ebédszünetet beiktatni, és délidőben napfénnyel, kávéval is töltekezni.

1. Páty – egy kávé a Pincehegy lábánál

Messziről még nem látszik, hogy milyen csodás hely ez, érdemes a domb alján leparkolni, és felsétálni a kanyargós utcákon. A hatalmas pinceajtók, rozsdás lakatok, árnyat adó fák lenyűgözik a látogatókat, ráadásul a domb alján bűbájos, francia stílusú kis pincekávézó (C’est La Vie Café) várja az enni-inni vágyókat.

Páty: pincesor

2. Biatorbágy – egy kávé a Viadukt mellett

A Viadukt nevét talán sokan ismerik a történelem tanulmányaikból, de kevesen tudják, hogy gyönyörű, felújított állapotban várja a nézelődőket. Érdemes a lépcsőkön felmászni, mert a látvány sem utolsó, a Biatorbágy környéki erdők pedig kirándulásra csábítanak. A közelben található régi villaépületben ma bisztró működik (Kisvilla), amit meleg szívvel ajánlunk mindenkinek, nem fognak csalódni!

Biatorbágy

3. Budaörs – egy kávé az újjászületett Tűzoltószertárban

Budaörs nemcsak dinamikusan fejlődő település, de kincseket őrző, arra büszke város is. Egy hangulatos séta az óvárosban, a templom körül nem végződhet máshol, mint az egykori tűzoltószertárban, ami ma igazán egyedi kávézóként üzemel (Szertár kávézó).

Budaörs