Készülj fel idén a raklap-medencék térhódítására (és dobj össze egyet te is a kertbe!)

Így könnyű túlélni a nyarat.

Forró, tikkasztó nyári napok: ki ne vágyna ilyenkor vízpartra? A legjobb lenne egy saját medence a kertbe, csak hát a költségek…. Persze a leleményes fürdőzni vágyók mindig megtalálják a módját egy kis csobbanásnak, és szerencsére az internetre is felteszik az ötleteiket. Így aztán nem nehéz megjósolni, hogy idén a raklapokból összeállított medencék fogják letarolni a világot (meg a füvet a kertben).

A képek alapján a medence többféle méretben, formában készülhet, még gyerek változatban is.

Done ✅ #palletpool #itatiba ??

A post shared by camilagiusti (@camilagiusti) on

This is the year of the hill billy pool. My husband couldn't think of pitching this small InTEX pool in the trash b/c the top ring had so many holes. While he was working, he dreamed of making a system with a sump pump and black hose, to recycle and heat the water in the pool. Not sure if I should be mortified, or proud of it. Kinda a mixture of both. Glad for the welcome distraction this summer. Pretty sure this fits a "if you wanna be a redneck" joke… . . . #hillbilly #homemade #pallet #palletpool #engineered #riggedsystem #intex #intexpool #makingitwork #summer2016 #pool #poolparty #poolside #woodworking #country #embarassed #kids #motivation #summermotivation #creative #swimmingpool #swimming #jefffoxworthy #youmightbearedneck #heresyoursign #redgreenshow #hvac #hvachacks #pallets #sahm

A post shared by Lisa Kalsbeek (@circlekwoodworking) on

Kétségtelen, hogy ez az ötlet olcsó, ráadásul a raklapból készült dolgok rusztikus bájjal is bírnak. A természetes faanyag minden kertbe jól illik, és az újrahasznosítás terén is teszünk egy lépést. A szakértő szerint a barkácsolás során azért figyeljünk oda arra, hogy milyen raklapot használunk. Ha az eredetileg kezelve volt valamilyen vegyszerrel, akkor semmiképpen se építsünk belőle medencét.

Piscina de pallets em construção ?? #palletpool

A post shared by camilagiusti (@camilagiusti) on

Using those leftover pallets. #pallet #summer #Australia #palletpool

A post shared by Ulladulla (@markspalletfurniture) on

Fontos, hogy lehetőleg keményfából készült raklapot válasszunk, mivel az állandó nedvesség problémákat okozhat, és hamar penészedhez, rohadhat a fa. Legjobb talán kezelt borovi fenyőt vagy cédrust választani. A kezelés természetes anyaggal történjen, a bogarak és a rothadás ellen. Ne feledkezzünk el a bélelésről sem, ajánlatos vízhatlan ponyvát tenni belülre, és egy pumpával kiegészíteni a rendszert. Van, aki tetőfedő fóliát javasol.

Meine Antwort auf den Sommer 😉

Publicată de Torben Jung pe 30 Iunie 2015

 

Forrás: www.countryliving.com