Közösségi összefogás mentett meg több száz, a hideg miatt megdermedt teknőst

Köszönet az önkénteseknek!

Bár Floridáról az örök napsütés és meleg jut eszünkbe, az idei tél nem csak a hideghez nem szokott floridai lakosoknak szolgált meglepetéssel, de sajnos a vizekben élő teknősöket sem kímélte.

Január első hetében, amint a víz hőmérséklete 10◦C alá süllyedt, 1200 teknős dermedt meg a hidegtől a floridai partokon. A dermedés azt jelentette, hogy nem tudtak úszni, nem voltak képesek felemelni a fejüket a víz szintje fölé, hogy levegőt vegyenek. Szerencsére azonban néhány állatvédő csoport és több tucat önkéntes sietett a páncélos állatok segítségére.

Fotó: Florida Coastal Conservancy

A Floridai Tengerparti Természetvédelmi Hatóság helyi szervezetekkel, egyesületekkel és önkéntesekkel együttműködve fogott neki a teknősök mentésének, amelynek során összegyűjtötték az állatokat és biztonságos helyre szállították őket a rehabilitációra.

Az önkéntesek és a szervezet emberei a hideg időben gyalogolva felkutatták a dermedt állatokat, kimosták a szállító edényeket, segítettek az összegyűjtött teknősöket elszállítani és még arra s volt gondjuk, hogy élelmet és szükséges felszereléseket vigyenek nekik.

Fotó: Florida Coastal Conservanc

Több száz teknős került a Tengeri Intézetbe, ahol fel tudnak melegedni és megfelelő kezelésben is részesülnek, hogy a hideg víz okozta károsodásokon mielőbb túljussanak.

Ezen a héten többen már vissza is térhettek – egészségesen, immár jó állapotban. Ismét csak az önkéntesek segítettek: ezúttal mélyebb, melegebb vízbe helyezték vissza az állatokat.

Fotó: Florida Coastal Conservanc

A szokatlanul hideg idő miatt tovább emelkedik a segítségre szoruló teknősök száma, de a jelentések szerint szerencsére egyre több önkéntes és szervezet kapcsolódik be a munkába.

Forrás: www.mnn.com