Lenyűgöző látvány, ahogy több mint 100 ezer nárcisz nyílik a milliomos utolsó kívánságaként

Megőrzendő természeti értékek.

Tengernyi nárcisz nyílik a domboldalon: több mint 153 ezer virág borítja a tájat. A növények nagylelkű ajándékai egy néhai bankárnak, aki a vidéki Angliában született, majd ott is hunyta le a szemét.

A rengeteg virághagymát Keith Owens halála után, az ő kívánságára ültették. A férfit 2007-ben diagnosztizálták végstádiumú rákkal, ekkor határozta el, hogy az élete során gyűjtött megtakarításait, a több, mint 1 milliárd forintnyi összeget egy helyi önkéntes természetvédő szervezetre hagyja. Olyan tevékenységek támogatását kérte, amelyek önkéntes alapon működnek és segítenek fenntartani a vidéki Angliára jellemző életformát és hangulatot.

Fotó: SWNS

Az egyik ilyen támogatott tevékenység a virágültetés volt: 153 ezer hagyma került a földbe városszerte, mintegy 50 helyszínen. Elképesztő látvány, amikor a nárciszok, krókuszok, hóvirágok szirmot bontanak.

Fotó: SWNS

A milliomos 1938-ban született Angliában, 20 évet szolgált a brit fegyveres erőknél, majd Kanadában telepedett le és a bankszektorban szerzett vagyont. Végül visszatért szülőhazájába és 2007. december 3-án hunyt el a sidmouthi kórházban.

Fotó: SWNS

Forrás: www.goodnewsnetwork.org