A hülyeségnek tényleg nincs határa. Íme egy program, amely megakadályozza, hogy a cinyó a billentyűzetre nehezedő praclijával beüsse a „format c:” végzetes parancsot!

Mindig azt hiszem, hogy a legdilisebb ötletet már nem lehet alulmúlni, és persze mindig tévedek. Épp most ismerkedem a PawSense nevű programmal, nem mintha szükségem lenne rá. Szóval a nagyokosok töprengtek és töprengtek, hogy mi nincsen még kitalálva a számítógép és a háziállatok kapcsolatának sűrű szövevényében. Reklámszlogen következik! Nyilván mindannyiunk járt már úgy, hogy magára kellett hagynunk a számítógépet egy fontos munka közben, hogy kiszaladjunk pisilni, pölö. A rusnya cicó pedig felmászott és kitörölte a fontos fájljainkat, összeirkálta a wörd doksinkat. Horrible dictu: elindította a command promptot és beírta: „format c:”, enter. Hát ilyen többé nem lesz!

Elmebeteg, de alapos!

Ha neked is égnek áll a hajad ettől a mindennapi problémától, akkor nem kell tovább aggódnod, itt a tuti megoldás: a PawSense. Egy program, amely érzékeli, ha nem a Te ujjacskáid fonódnak össze a billentyűzettel, hanem a macska praclija. Hogyan? A fejlesztők alaposan megfigyelték, hol van a súlypontja a macskamancsnak és hogyan változik a súly eloszlása, ha ránehezedik a cicus. Ezekből és az átlagos macskalábméret meghatározásából kidolgozták azokat a betűkombinációkat, amelyeket egy cica lenyomhat. És még nincs vége! Azt is megfigyelték ugyanis, hogy milyen dinamikával mozgatja a cica a lábait, s ennek eredményeit is felhasználták a program kidolgozásakor.

Hogyan kergeti el a cicót?

Az eddigi logikát követve most az állatkínzós részen a sor, ezúttal azonban ez a kötelező elem elmarad. Nincs ugyanis áram vezetve a billentyűkbe, nem nyúl ki egy mesebeli kalapács és nem veri fejbe a cinyót. E helyett, amikor óvatlanul magára hagyjuk macskánkat a billentyűzettel és a cic feldzsal, hogy letörölje a vincsin lévő összes fontos fájlt, akkor a progi érzékel és olyan hangot ad ki, amelyiktől a cicus megijed és elmegy a kedve a computerezéstől. Még beépített hangminták is vannak (http://www.bitboost.com/pawsense/example-of-sounds-that-annoy-cats.html), de a gazdi felveheti a megfelelő szitokszókat saját hangján is.

Gonosz vagyok

Igen, gonosz vagyok, mert velem is előfordult már, hogy a cicuska felugrott egy kis simiért a billentyűzetre. Biztosan akad olyan is, aki súlyos károkról számolhat be a legutóbbi macska-notebook találkozásról. Sajnálom, ha bántó voltam, de hogyan lehetne kezelni egy macskalábnyom-leolvasót?! Egy viszont tuti: a kitalálója zseni volt. Kitalált egy problémát és kínálta hozzá a zseniálisan kiötölt megoldást is. Húsz dolcsiért Te is megveheted! Fontos és jó dolog a PawSense!

Honlap: http://www.bitboost.com/pawsense/