Mágikus, szivárványszínű jégkunyhó tejesdobozokból

Egy mérnökhallgató megépítette a világ legkülönösebb igluját.

Szivárványszínű iglu a kertben? Miért is ne? Daniel Gray mérnökhallgató művét tulajdonképpen bárki újraépítheti, némi kitartással. Az új-zélandi fiút barátnőjének édesanyja hívta meg magukhoz, és a mama már hónapokkal előbb el kezdett készülni a látogatásra. A barátnő, Kathleen Starrie ugyanis a fagyos Edmontonban, Kanadában él.

jegkunyho-tejesdobozokbol-1Fotó: My Modern Met

Az édesanya elmondta, hogy szeretett volna valami értelmes elfoglaltságot találni a fiataloknak, ami leköti őket. Nem akarta, hogy Dan csak malmozzon Kanadában. Tulajdonképpen az anyuka volt az, aki már októberben elkezdte összegyűjteni a tejes dobozokat, hogy azokat tengernyi, óriási jégkocka gyártására használja fel. A színes jégkockákat némi ételfesték segítségével állították elő.

jegkunyho-tejesdobozokbol-2Fotó: My Modern Met
jegkunyho-tejesdobozokbol-3Fotó: My Modern Met
jegkunyho-tejesdobozokbol-4Fotó: My Modern Met

Az iglu építése 5 napot vett igénybe. Meg kell hagyni, Kanadában ehhez ideális volt a hőmérséklet, mivel csontig hatoló -30◦C-ban folytak a munkálatok (ezért aztán 2 óránként megszakították a munkát, hogy a házban felmelegedjenek). Nem csak Kathleen családja, de a szomszédok is segítettek a mű kivitelezésében. Egyfajta elegyet használtak- hó és víz keverékét-ezzel tapasztották össze az 500 színes jégkockát és erősítették meg a szerkezetet. Összességében mintegy 150 munkaórát vett igénybe a lenyűgöző kunyhó építése. Bátran kijelenthetjük, hogy Gray nem csak malmozott Kanadában!

jegkunyho-tejesdobozokbol-5Fotó: My Modern Met
jegkunyho-tejesdobozokbol-6
Fotó: My Modern Metjegkunyho-tejesdobozokbol-7
Fotó: My Modern Met