Megható és gyönyörű: ezernyi világító nárcisz tiszteleg az ápolónők előtt

Ő azok, akik fényt hoznak a sötét éjszakába.

Elképesztő virágdíszbe borult Londonban a Paternoster tér: több ezer nárcisz tölti be a Szent Pál-székesegyház melletti teret, jóval korábban a megszokott virágzásnál. Nem véletlen, a virágok ugyanis nem valódiak, de ez cseppet sem von le az értékükből. Sőt! A lélegzetelállító installációval “A fény kertje” nevű kezdeményezés kíván tisztelegni az ápolónők áldozatos munkája előtt.

Beautiful #spring photo taken by @stpaulscathedrallondon this morning #gardenoflight

A post shared by Marie Curie UK (@mariecurieuk) on

Fantasztikus érzés lehet, ha a mindennapi munkádat több, mint 2100 nárcisszal ismerik el. Ezek a virágok ráadásul világítanak, üzenve, hogy az ápolónők – akik legtöbbször éjjel is ugyanolyan keményen dolgoznak – jelentik sok esetben a fényt az alagút végén, a lámpácskát a sötét éjszakákon, a magány óráiban.

Our wonderful nurse Mary was up bright and early this morning to visit our #gardenoflight at @paternostersquare

A post shared by Marie Curie UK (@mariecurieuk) on

A nárciszok fele kézzel készült, közösen dolgozva a Marie Curie nevű karitatív csoporttal, akik a gyógyíthatatlan betegek elkötelezett segítői, és a Greyworld névre hallgató művészi kezdeményezéssel.

A nárciszok igazi látványosságot jelentenek, de jóval többet is ennél. Rengetegen osztják meg történeteiket az emlékfalon. Megható kezdeményezés, még a képeket nézve is kicsordul a könnyünk!

#daffodils#mariecurie#greatdaffodilappeal2017#paternostersquare#gardenoflight

A post shared by Fazila Mir (@fazila_mir) on

Forrás: HouseBeautiful